ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες θερμοκρασίες Ελλάδας 4/5/2012.

Ζέστης συνέχεια και σήμερα με τη Θεσσαλία να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ενώ και αρκετοί σταθμοί της Αττικής και Φθιώτιδας πλασαρίστηκαν λίγο πιο κάτω. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες από μηχανικά αεριζομενους σταθμούς  ήταν :

O σταθμός Σερρών έχει φυσικό αερισμό ενώ και οι σταθμοί Βασιλικού και Ασπρόπυργου δεν έχει γίνει δυνατόν να γνωρίζουμε το ακριβές μοντέλο του σταθμού.Σε επομενες καταταξεις δεν θα συμπεριληφθουν οι δυο τελευταια αν δεν καταστει εφικτο να ενημερωθουμε για το ακριβες μοντελο δηλαδη αν ειναι μηχανικα αεριζομενοι σταθμοι.


Το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές κυρίως περιοχές της Ηπείρου-Θεσσαλίας-Μακεδονίας και Θράκης εκδηλώθηκαν καταιγίδες που παροδικά επηρέασαν και πεδινές περιοχές. Η εικόνα από το δορυφόρο των νεφών και των ηλεκτρικών εκκενώσεων στις 19:00 το απόγευμα ειναι αυτή :
Καταιγίδα πλησιάζει αυτή την στιγμή και τη Λάρισα στις 19:10μμ. Τελικά ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Λάρισα και τα δυτικά προάστια της (χωριό Τερψιθεα). 16χιλιοστα στο χωριό αυτό και 7χιλιοστα στην πόλη ήταν αρκετά για ένα καλό πότισμα και δροσιά μετά την υπερβολική ζέστη που είχαμε σήμερα. Μια εικόνα και από τις ηλεκτρικές εκκενώσεις στις 20:30


Στη Θεσσαλία οι θερμοκρασίες ανέβηκαν σε υψηλά επίπεδα και τοπικά ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά :
Λάρισα 30,7 
(ενώ ο φυσικά αεριζόμενος 31,3 βαθμοί Κελσίου)
Καρδίτσα 29,9
Τρίκαλα ---
Βόλος 28,7
βαθμοί Κελσίου.

Τέλος στον αγρό μου 3κμ βόρεια της πόλης της Λάρισας μετρήθηκαν οι κάτωθι τιμές θερμοκρασίας:
Μηχανικά αεριζόμενος κλωβός 12,4 έως 30,9 βαθμούς Κελσίου.
Φυσικά αεριζόμενος κλωβός 12,6 έως 31,2 βαθμούς Κελσίου.


Τέλος η εικόνα από την κάμερα του σταθμού μου προς τα βόρεια δείχνει την είσοδο από τα δεξιά της καταιγίδας...




Σχόλια