ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μέγιστες Θερμοκρασίες Ελλάδας & Μέσες Μέγιστες Ελλάδας19/6/2012

Καυτή η σημερινή ημέρα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα που δεν επηρεάζονται από τον βοριά ενώ και στην υπόλοιπη χώρα σημειώθηκε μικρή άνοδο. Αναλυτικά οι μέγιστες από μηχανικά αεριζομενους σταθμούς (Fan-aspirated) ηταν :





Στη Θεσσαλία είχαμε μια πιο ζέστη ημέρα σε σχέση με χθες με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 35 βαθμούς. Αναλυτικά σημειώθηκαν από αξιόπιστους μηχανικά αεριζομενους σταθμούς :
Λάρισα 34,8
Τρίκαλα 34,4
Καρδίτσα 34,4
Βόλος 31,7
Λάρισα ΕΜΥ 34,2
Λάρισα χωράφι μηχανικά αεριζόμενος κλωβός 34,3
Λάρισα χωράφι παθητικός φυσικά αεριζόμενος κλωβός 35,1

Η διαφορά στους 0,8 βαθμούς και έτσι σε όλο αυτό το δίμηνο περίπου έχει μετρηθεί μέση απόκλιση 0,9 βαθμοί μεταξύ χανικά αεριζόμενου κλωβού και παθητικού φυσικά αεριζόμενου με τον 2ο να είναι βέβαια θερμότερος.







Τέλος στη Μέση Μέγιστη Θερμοκρασία των πρώτων 19 ημερών του μήνα έχουμε μόνο τη Σπάρτη να μην πολυκαταλαβε και πολλά από την σχετική δροσιά και το βοριά με αποτέλεσμα να διευρύνει τη διαφορά από τις υπόλοιπες περιοχές. Αναλυτικά οι μέσες μέγιστες από τους HOT-SPOT σταθμούς της χώρας είναι :

Στην λίστα χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ  Davis fan-aspirated  σταθμούς για να έχουμε πιστή και ακριβέστατη σύγκριση των κλιματικών δεδομένων αν και η χρησιμοποίηση και άλλων μαρκων με μηχανικό αερισμό δεν θα έδινε διαφορετική ή πλασματική εικόνα ειδικά στην Αττική που καλύπτει μεγάλο μέρος το πολεοδομικό συγκρότημα.
Τα βασικα ειναι η διαφορά του 1 και πλεον βαθμου της Σπαρτης απο τις υπόλοιπες περιοχές, η διατηρηση της Λαρισας στη 2η θεση παρολο το μελτεμι και ο πιο θερμος σταθμος της Αθηνα είναι το Μενιδι με 32,8 βαθμούς μεση μεγιστη 2 βαθμούς πιο κατω απο τον σταθμο της Σπαρτης.


Σχόλια