ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Το καλοκαίρι είναι εδώ ακόμα...

Το γνωστό μοτίβο όλου του φετινού καλοκαιριού θα συνεχιστεί μετά το ευχάριστο διάλειμμα με τις βροχές και τις δροσιές. 42 χιλιοστά σημειώθηκαν στην Λάρισα στο ημιεπαγγελματικο μου σταθμό Davis fan aspirated το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου και είναι αρκετά πάνω από την μέση βροχόπτωση που είναι 30χιλιοστα ενώ και η μέγιστη θερμοκρασία για ένα διήμερο βρέθηκε κάτω από τους 25 βαθμούς. Όπως ήταν φυσικό αυτό το μικρο διάστημα των αξιόλογων κατά τα άλλα βροχών δεν ήταν ικανό να αλλάξει την ρότα του μήνα που είναι και αυτός θερμότερος των κλιματικών δεδομένων.
Στην νέα εβδομάδα η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά και την Πέμπτη και Παρασκευή θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλικής πεδιάδας ενώ από το Σαββατοκύριακο και μετά θα παρουσιάσει μικρή πτώση χωρίς βέβαια να πέφτει η μέγιστη κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Κατά τα άλλα πλήρη ηλιοφάνεια θα σημειώνεται καθώς και λίγες αραιές ομίχλες πλησίον λιμνών και ποταμών τις πολύ πρωινές ώρες. Αυτές οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν δεν είναι πρωτοφανείς μιας και έχουν σημειωθεί ακόμα και 37-38 βαθμοί το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η μεγάλη διάρκεια που θα συνεχιστεί ακόμα και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.
Θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών να σημειωθούν και σε όλα τα υπόλοιπα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας εκτός ίσως από την Θράκη ενώ ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας της Βοιωτίας της Φθιώτιδας της Αττικής της Αργολίδας και της Ηλείας και Λακωνίας θα σημειώσουν μέχρι και 35 βαθμούς Κελσίου.
Μικρές αποδράσεις στα παραθαλάσσια μέρη είναι επιβεβλημένες και για τους πιο τολμηρούς και κανένα μπάνιο δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Η θερμοκρασία της θάλασσας είναι στους 25-26 βαθμούς στα παράλια της Θεσσαλίας όχι πολύ πιο κάτω από το μέγιστον των 27-28 βαθμών που έφτασε τον Αύγουστο.

Επιμέλεια: Πανάκογλου  Βασίλειος -ερασιτέχνης μετεωρολόγος ,προγνώστης.

Σχόλια