ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 19-20.12.2012.

Σημαντικές όπως αναμένονταν ήταν οι βροχές χθες Τρίτη στη Θεσσαλία και ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τα 140μμ βροχής στη Ζαγορά Πηλίου που ευνοείται σε τέτοιο τύπο καιρου ενώ και στην Αγιά Λαρισα σημειώθηκαν 44χιλιοστα βροχής. Στο εσωτερικό της πεδιάδας επίσης σημειώθηκαν αξιόλογα ποσα βροχής με τη Λαρισα να σημειώνει 27μμ, τα Τρικαλα 25μμ, την Καλαμπάκα 23μμ, την Καρδιτσα και το Βολο απο 16μμ.

ΕΛΛΑΔΑ
Για σήμερα Τετάρτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, οι αξιόλογες βροχές στο Ιόνιο ,το Αιγαίο πέλαγος και την Βόρειοανατολικη Ελλάδα. Χιονοπτώσεις αξιόλογες θα σημειωθούν  σε ημιπεδινες και πιθανόν παραθαλάσσιες περιοχές της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο Βόρειοι 7 με 8 μποφόρ ενώ στο νότιο Αιγαίο αρχικά Δυτικοί 5-6 μποφόρ που θα στραφούν και εκεί σε Βόρειους 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς στα βόρεια ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός(δηλαδή όλο το 24ωρο η θερμοκρασία θα μείνει κάτω του μηδενός), στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από -1ως 13 βαθμούς ενώ στα νησιά από 7 έως 16 βαθμούς. Παγετός το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ακόμα και πεδινά τμήματα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά άνω των 700μετρων στα βόρεια του διαμερίσματος και 1000μετρων στα νότια και την Μαγνησία. Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στις Σποράδες και στα ανατολικά των νομών Λάρισας και Μαγνησίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό ενώ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες θα φτάνουν τα 6-7μποφορ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 0 έως 6 βαθμούς, στα Τρικαλα  και την Καρδιτσα από 2 έως 8 βαθμούς, στη Λαρισα από 0 έως 8 βαθμούς και στο Βολο από 3 έως 9 βαθμούς κελσιου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EΛΛΑΔΑ
Για σήμερα Πεμπτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο παγετός το πρωί και τις βραδινες ωρες στα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα και ο καλος καιρος στο μεγαλυτερο μερος της χωρας ενω αξιόλογες βροχές θα σημειωθουν στη Βόρεια Κρητη και το κεντρικό Αιγαιο και χιονοπτωσεις στη Θρακη ακομα και σε πεδινες περιοχες και στα νησιά Θασο και Σαμοθρακη.

Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες διευθυνσεις στο Ιονιο 5-6 μποφορ με εξασθενηση ενω στο Αιγαιο τα 7-8 μποφορ με μικρη εξασθενηση απο το βραδι.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 έως 8 βαθμούς (στη Δυτική Μακεδονία κατά τοπους θα σημειωθεί ολικός παγετός δηλαδή η θερμοκρασία θα παραμεινει κατω από το μηδεν ολο το 24ωρο), στα υπολοιπα ηπειρωτικα απο -2 εως 13 βαθμούς ενω στα νησια απο 4 έως 14 βαθμούς κελσιου. Ισχυρος παγετός στα βόρεια ακόμα και πεδινά τμήματα ενώ μετριος παγετός και στα υπόλοιπα ηπειρωτικα πεδινά τμήματα της χωρας.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σχεδον αιθριος καιρος με νεφώσεις μονο στις Σποράδες και το ανατολικο Πηλιο οπου θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτωσεις ανω των 600μετρων. Βελτιωση του καιρού και σε αυτα τα τμήματα από το απογευμα και μετα.

Οι άνεμοι βορειοι 2-3 μποφόρ στο εσωτερικό της Θεσσαλιας ενώ στις Σποραδες θα πνεουν με ενταση 5-6 μποφόρ με εξασθενηση αργοτερα.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετο νωρις το πρωί και το βραδύ ακόμα και σε πεδινες περιοχές. Θα κυμαθει στην Καλαμπάκα από -3 έως 6 βαθμούς, στα Τρικαλα την Καρδιτσα και τη Λαρισα απο -3 έως 8 βαθμούς και στο Βολο απο 2 έως 8 βαθμούς.

Σχόλια