ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 21-22-23.12.2012.

ΕΛΛΑΔΑ
Τα βασικα χαρακτηριστικα του καιρου για σημερα Παρασκευη θα ειναι η αραιη συννεφια απο το μεσημερι και μετα σε ολοκληρη την χωρα καθως και οι ενισχυμενοι βοριαδες στο Αιγαιο. Αλλαγη του καιρου απο πολυ αργα το βραδι και απο το Ιονιο.

Οι ανεμοι θα ειναι Βορειοι στο Ιονιο 4-5 μποφορ αρχικα που θα εξασθενησουν και απο αργα το βραδι θα στραφουν σε Ανατολικους 2-3 μποφορ. Στο Αιγαιο θα επικρατησει Βορειο ρευμα 6-7 μποφορ που και εδω θα εξασθενησει σημαντικα απο το απογευμα και μετα.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει απο -10 εως 7 βαθμους στα Βορεια, απο -3 εως 10 βαθμους στα υπολοιπα ηπειρωτικα τμηματα και απο 2 εως 13 βαθμους κελσιου στα νησια

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Θα επικρατησει σχεδον αιθριος καιρος αρχικα με αραιες νεφωσεις αργοτερα.

Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις απο μεταβλητες διευθυνσεις.

Η θερμοκρασια κυμανθει στην Καλαμπακα απο -3 εως 7 βαθμους, στα Τρικαλα και την Καρδιτσα απο -2 εως 8 βαθμους, στη Λαρισα απο -2 εως 9 βαθμους και στο Βολο απο 1 εως 10 βαθμους κελσιου. Παγετος νωρις το πρωι σε ολοκληρο το διαμερισμα εκτος των παραθαλασσιων τμηματων.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΛΑΔΑ
Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για το Σαββατοκύριακο θα είναι η αλλαγή του καιρού με βροχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και χιόνια στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και στα ορεινά της Στερεάς.Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη την χώρα με ηλιοφάνεια και λιγη συννεφιά κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 7-8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση την Κυριακή το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα με παγετό τα πρωινά και τα βράδια που στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός. Γενικά οι θερμοκρασιες θα κυμανθουν απο -8 εως 10 στα βορεια ενω στον βορειο Εβρο θα σημειωθει ολικος παγετος(δηλαδη η θερμοκρασια θα παραμεινει ολο το Σαβ/κο κατω απο το μηδεν), στα υπολοιπη ηπειρωρικα απο -2 εως 13 βαθμους ενω στα νησια του Αιγαιου απο 5 εως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Σαββατο τα ξημερωματα αναμενεται συννεφιά με ασθενείς χιονοπτωσεις ακομα και σε πεδινες περιοχες των Τρικαλων της Καλαμπακας και της Καρδιτσας περιοχες με υψομετρο κατω απο τα 200μετρα , πανω απο τα 300 μετρα στα δυτικα του νομου Λαρισας ενώ στη Μαγνησια αλλα και τα ανατολικα του Νομου Λαρισας τα χιονια θα εντοπιζονται σε υψομετρα πανω απο 400-500μετρα. Απο αργα το βραδι θα σημειωθει βελτιωση του καιρού ενω την Κυριακη η τοπικη συννεφια δεν αναμενεται να δωσει κανενα αξιολογο φαινομενο.

Οι άνεμοι θα ειναι Βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ στο εσωτερικο ενω στα θαλασσια τμηματα 5-6 μποφορ με σταδιακη εξασθενηση την Κυριακη.

Η θερμοκρασια σε σχετικα χαμηλα επιπεδα θα κυμανθει σε Τρικαλα Καρδιτσα Καλαμπακα απο -2 εως 8 βαθμους στη Λαρισα απο -2 εως 9 βαθμους και στο Βολο απο 1 εως 11 βαθμους κελσιου.

Σχόλια