ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 24-25-26.12.2012.

Tα χιόνια τελικά πράγματι έπεσαν μέχρι και ημιπεδινα τμήματα της Καλαμπάκας αλλά και στα Βόρεια του νομού Λάρισας στην τελευταία κακοκαιρία και η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Στην νέα εβδομάδα  καιρός θα παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

ΕΛΛΑΔΑ
Για την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη χώρα εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου το πρωί θα σημειωθούν βροχές αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί σύντομα.Ομίχλες κατά τόπους  σε κλειστές πεδιάδες και πλησίον ποταμών και λιμνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, Ωστόσο το πρωί και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Γενικά στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς, Στην Στερεά και την Πελοπόννησο από -1 έως 15 βαθμούς και στα νησιά από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αναλυτικά στη Θεσσαλία θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες συννεφιές στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι.Ομίχλες νωρίς το πρωί σε κλειστές περιοχές και πλησίον ποταμών και λιμνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα το πρωί με παγετό ακόμα και στις πεδινές περιοχές αλλά θα ανέβει λίγο κατά τη διάρκεια της μέρας. Στην Καλαμπάκα θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς  στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ
Για τα Χριστούγεννα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνές ομίχλες κυρίως το πρωί και το βράδυ σε κλειστές πεδιάδες και πλησίον ποταμών και λιμνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ που αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο με ελαφρύ παγετό το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 15 βαθμούς, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 1 έως 19 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αναλυτικά για τη Θεσσαλία θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ πιθανόν σε ολόκληρη την πεδιάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς σε Καλαμπάκα,Τρίκαλα ,Καρδίτσα και Λάρισα ενώ στο Βόλο θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ
Για την Τετάρτη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός αρχικά με αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά θα πυκνώσουν και στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της χώρας θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές. Πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-7 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή περαιτέρω ενίσχυση και στα δυο πελάγη.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19 βαθμούς και στο Αιγαίο από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αναλυτικά για τη Θεσσαλία προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο αυξημένη. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε όλη την πεδιάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε Καλαμπάκα από 2 έως 14 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και την Λάρισα από 1 έως 15 βαθμούς , και στο Βόλο από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια