ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 27.12.2012.

Οι θερμοκρασίες το εορταστικό τριήμερο ανέβηκαν αλλά δεν έφτασαν στα αναμενόμενα επίπεδα μιας και η ομίχλη και η άπνοια διαρκούσαν πολλές ώρες και η ηλιοφάνεια ήταν περιορισμένη. Η θερμοκρασία τελικά έφτασε στο Βόλο έως τους 14 βαθμούς ενώ στη Λάρισα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα τους 12 βαθμούς και στην Καλαμπάκα τους 10 βαθμούς Κελσίου.Tην ιδια στιγμη στα ορεινα η θερμη εισβολη ηταν γεγονος με αποτελεσμα σε περιοχες οπως το Γαρδικι Τρικαλων αλλα και το Περτουλι στα 1200μετρα περιπου η θερμοκρασια να φτασει τους 18 βαθμους!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Πέμπτη προβλέπεται σύντομη αλλαγή του καιρού στα Δυτικά και Νότια της χώρας με βροχές και λίγες καταιγίδες. Πιο αξιόλογα τα φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.Ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε κλειστές πεδιάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο έντασης 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία με το νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 0 έως 13 , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 18 βαθμούς ενώ στα νησιά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία σε περιοχές που η ομίχλη δεν θα διαλυθεί νωρίς δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προβλέπεται αραιή συννεφιά που μόνο στην Πίνδο θα είναι αυξημένη με πιθανές ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ενώ το πρωί θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στην Καλαμπάκα από 2 έως 10 βαθμούς, στα Τρίκαλα την Καρδίτσα από 0 έως 11 βαθμούς στη Λάρισα από 0 έως 11 βαθμούς ενώ στο Βόλο από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.




Σχόλια