ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Καταιγίδων για Κυριακη και Δευτερα 21 και 22 Ιουλίου 2013.

Καλός και ζεστός ο καιρός αύριο Κυριακή σε ολόκληρη την Θεσσαλία με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει και τους 34 με 35 βαθμούς στο εσωτερικό. Το μεσημέρι και το απόγευμα μέτρια αστάθεια στα ορεινά θα δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στην Πίνδο και τον Όλυμπο θα είναι έντονες. Αργά το απόγευμα κάποιες από αυτές τις καταιγίδες θα επιβιώσουν και στο εσωτερικό μιας και η ταχύτητα τους θα είναι αργή με αποτέλεσμα περιοχές στα Βόρεια των Νομών Λάρισας και Τρικάλων να δεχτούν σύντομες καταιγίδες. Τίρναβος Ελασσόνα και Καλαμπάκα κατά κύριο λόγω με μικρότερες πιθανότητες και για Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα.

Προς το βράδυ και κατά την αλλαγή της μέρας σε Δευτέρα η αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά και Ανατολικά της Θεσσαλίας. Εκεί κατά τη διάρκεια του ξημερωματος θα σημειωθούν σταθερές βροχές φθινοπωρινού τύπου με πιθανότητα και για κάποιες καταιγίδες κατά διαστήματα. Σταδιακά προς το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στην Ανατολική Θεσσαλία και τα φαινόμενα θα έχουν ΝΔ πορεία προς το Νομό Καρδίτσας Τρικάλων καθώς και στην Πίνδο ενώ σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι πολύ εξασθενημένοι αλλά από το απόγευμα της Δευτέρας θα έχουμε μικρή ενίσχυση του Ανατολικού ρεύματος. Η θερμοκρασία την Δευτέρα θα πεσει και η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς σε καμία περιοχής της Θεσσαλίας.

Οι πιθανότητες για χαλαζοπτώσεις είναι μέτριες για αύριο το μεσημέρι απόγευμα σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές των Νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας.

Οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές για χαλαζοπτώσεις την Δευτέρα στην Ανατολική Θεσσαλία ενώ είναι μικρές έως μέτριες για ορεινές περιοχές της Πινδου καθώς και ορεινές περιοχές της Ευρυτανιας και Φθιωτιδας,

Απο την Τριτη ο καιρός βελτιωνεται και μαλιστα μπαινουμε σε μια περιοδο με υψηλες και πιθανον πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Η διάρκεια αλλα και η ενταση του θερμου επεισοδιου θα φανει τις επομενες ημερες. Αυτη τη στιγμη με τα υπαρχοντα στοιχεια φαινεται να διαρκει πανω απο 7 ημερες με θερμοκρασιες πανω απο 37 βαθμους κελσιου στις κλασικες στη ζεστη περιοχες.

Σχόλια