ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 11-12.12.2013

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ME ΠΟΛΛΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 200μ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 300-400μ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 500μ ΕΝΩ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500μ.ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 500μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9 ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -9 ΕΩΣ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ -6 ΕΩΣ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 12ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ -4 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΘΗΝΑ 3 ΕΩΣ 9 , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 0 ΕΩΣ 8, ΠΑΤΡΑ 5 ΕΩΣ 10 , ΚΟΖΑΝΗ -3 ΕΩΣ 5 , ΛΕΜΕΣΟΣ 2 ΕΩΣ 6  ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ Ή ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ  ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 200μ. ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΘΡΥΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500μ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ 200μ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΘΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5εκ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 800μ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΑΡΧΙΚΑ 7 ΜΕ 8 ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΠΟ -8 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΘΗΝΑ 3 ΕΩΣ 12 , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 0 ΕΩΣ 10, ΠΑΤΡΑ 5 ΕΩΣ 12, ΚΟΖΑΝΗ -3 ΕΩΣ 7 , ΛΕΜΕΣΟΣ 0 ΕΩΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ.

Σχόλια