ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 9-10.12.2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ  ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΑΦΘΟΝΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΣΜΗ ΑΡΑΙΩΝ ΝΕΦΩΝ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ - 5 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΘΗΝΑ 4 ΕΩΣ 15 , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 0 ΕΩΣ 11 , ΠΑΤΡΑ 5 ΕΩΣ 15 , ΚΟΖΑΝΗ -3 ΕΩΣ 8 , ΛΕΜΕΣΟΣ 4 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100μ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ 1000μ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΑΤΤΙΚΟΒΟΙΩΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ 200μ ΜΕ 500μ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ - 4 ΕΩΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 5 ΕΩΣ 15 , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 ΕΩΣ 12, ΠΑΤΡΑ 5 ΕΩΣ 15 , ΚΟΖΑΝΗ -1 ΕΩΣ 12, ΛΕΜΕΣΟΣ 3 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΘΡΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 200-300μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΡΧΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.Σχόλια