ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 27-29.12.2014

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 300-400μ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ(400μ) ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ Η ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000μ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6-8 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 6-7 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ +8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3-4 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ. ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΠΥΚΝΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ(ΓΙΑΝΝΕΝΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1500μ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΧΙΚΑ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 8-9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ -4 ΕΩΣ +2  ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ +7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ(600μ) ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΒΡΟΧΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 1300-1500μ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗ  ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ +5 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 700μ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000μ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200μ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1500μ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΟΜΩΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ 7-9 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 6-7 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3-4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ.

Σχόλια