ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 30-31.12.2014

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ , ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (300μ) ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (500-600μ). ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ  ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ 6-7 ΜΠΟΦΟΡ ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΧΙΚΑ 6-7 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 8-10ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ -12 ΕΩΣ +1 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΗΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ. ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΕΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ 3-5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ 6-8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ  ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ +3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ(50μ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ 200μ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ. ΕΝΤΟΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ 9-10 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ 11 ΜΠΟΦΟΡ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ -14 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ +6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2-3 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-7 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ -4 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ +1 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

TO YΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ :
ΤΡΙΚΑΛΑ 10-20εκ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 10-20εκ
ΛΑΡΙΣΑ 10-20 εκ
ΒΟΛΟΣ 20-30εκ.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....

Σχόλια