ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 8-9.12.2014

ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΒΡΙΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Ή ΕΚΛΗΛΩΣΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΜΙΚΡΗ ΑΚΟΜΑ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΜΟΤΙΒΟ.
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟ 2014 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΘΕΡΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ. ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΧΙΚΑ 3-4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ 7 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΧΙΚΑ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 5-6 ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΑΣΤΑΤΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ. ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 900μ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1100-1200μ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΑ 700μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΡΧΙΚΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΕΩΣ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΩΣ ΤΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 13 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3-4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια