ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 6-8.3.2015.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200μ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΑ 500μ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 800μ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΕΝΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200μ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 7-8ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ +13 ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΧΙΟΝΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1600μ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 900μ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200μ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2-3 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ 5ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ , ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ  ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 200-300μ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 500μ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ(μεχρι και τα πεδινα) ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ 5-15εκ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ 400-500μ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ 1200μ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΑ 1400μ. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΑΓΗ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΝΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ  ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ + 5 ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600μ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 800μ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 300-400μ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3-4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 6ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ7ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΝΔΟΥ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 200-300μ. ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΝΩ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΒΟΥΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 200-300μ ΠΕΡΙΠΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια