ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 8-9.4.2015.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ. ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ. ΤΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΟΥΝ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ, ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 500μ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟ ΤΑ 600-800μ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΤΑ 900μ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 1200μ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 8 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ +7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 500μ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600-700μ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2-4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 500-600μ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠ/ΣΟ ΑΠΟ ΤΑ 700μ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ 900μ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ  ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8-9 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ -5 ΕΩΣ +16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ +13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ +13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600μ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ,

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3-4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 16 ΒΘΑΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΚΕΛΣΙΟΥ

Σχόλια