ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Θερμοκρασίες Χώρας εως 18/7/2015.

Στα στατιστικα να πουμε οτι η Δυτικη χωρα και λιγες περιοχες της Βορειας σημειωνουν τις μεγαλυτερες μεσες μεγιστες του μηνα. Γαβαλου Αιτωλ/νιας , Αρτα , Διον , Πυργος , Αρφαρα Μεσσηνιας και η extreme Λινδος της Ροδου ειναι οι θερμο νικητες μεχρι στιγμης για Ιουλη.

Ανατολικο Βορειοανατολικο το ρευμα και ετσι Δυτικα Της Πινδου εχουμε λιβα και υψηλες θερμοκρασιες και Ανατολικα της Πινδου πιο δροσερες συνθηκες. Για να δωσουμε μια ταξη μεγεθους να πουμε οτι η μεση μεγιστη θερμοκρασια σε μερικες hot spot περιοχες της χωρας ειναι για το φετινο Ιουλη:
Γαβαλου 35β.κ
Λινδος 34,5β.κ
Αρτα ΕΑΑ 34,5β.κ
Αρφαρα 34,4β.κ
Αργος ΕΑΑ 34,0β.κ
Λαρισα ΕΑΑ 34,0β.κ
Διον Πιεριας ΕΑΑ 33,8β.κ
Ωλενη Ηλειας ΕΑΑ 33,7β.κ
Αρχαια Ολυμπια Ηλειας ΕΑΑ 33,7β.κ
Ιθακη ΕΑΑ 33,6β.κ
Πυργος Ηλειας ΕΑΑ 33,5β.κ
Μοιρες Ηρακλειου ΕΑΑ 33,5β.κ
Κρανιδι Αργολιδας ΕΑΑ 33,5β.κ
Σπαρτη ΕΑΑ 33,4β.κ
Πατησια Αττικης ΕΑΑ 32,9β.κ (Ειναι ο πιο ζεστος σταθμος του πολεοδομικου συγκροτηματος)
Μενιδι Αττικης ΙΜΣ 32,6β.κ
Σερρες ΕΑΑ 32,4β.κ
Ασπροπυργος Αττικης ΕΑΑ 32,4β.κ
ΑΘΗΝΑ-Γκαζι ΕΑΑ 32,3β.κ
Λιβαδεια ΕΑΑ 32,1β.κ
Λευκοχωρι Φθιωτιδας ΕΑΑ 31,9β.κ
Κωπαιδα Βοιωτιας ΕΑΑ 31,7β.κ
Λαμια ΕΑΑ 31,4β.κ
Οι σταθμοι βεβαια ειναι ΠΑΝΤΑ με μηχανικο αερισμο και οχι απο τους μη αεριζομενους της ΕΜΥ που τσιμπανε 1-1,5 βαθμο σε περιοδους απνοιας και εντονης ηλιοφανειας.
Οπως φαινεται ολοι οι σταθμοι της Στερεας κυριως και λιγοτερο της Θεσσαλιας και της Ανατολικης Πελοπ/σου βρισκονται σε χαμηλοτερες τιμες απο τις κλιματικες των τελευταιων 5-7 ετων που βρισκονται σε λειτουργια.
Να πουμε οτι στη μεση μεγιστη θερμοκρασια (δεδομενα 6-8ετων λειτουργιας των σταθμων) οι 3 πιο ζεστοι της χωρας ειναι:
Η Σπαρτη
Η Γαβαλου Αιτωλ/νιας
Η Λαρισα
Βεβαια μετα το φετινο καλοκαιρι πιθανον να εχουμε καποιες αλλαγες σε διαφορους κλιματικους δεικτες ( μελετη του υποφαινομενου) γιατι οπως ειχα τονισει πρεπει να περασουν αρκετα χρονια και να δεχτει η χωρα ολων των ειδων καιρικα μοτιβα ωστε να εχουμε μια καλη εικονα για τους hot spot σταθμους της χωρας.
Tελος μεχρι στιγμης η απολυτα μεγιστη θερμοκρασια του Ιουνιου στη χωρα σημειωθηκε στο σταθμο Λαρισας ΕΑΑ με 38,9β.κ ενω τον Ιουλιο 38,0β.κ στον ιδιο σταθμο.
Τις επομενες βεβαια ημερες με το πιο θερμο κυμα για φετος οι τιμες αυτες θα αλλαξουν και πολυ πιθανον να δουμε και τιμες λιγο πανω απο 40β.κ σε καποιους λιγους σταθμους.

Σχόλια