ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 10-11.10.2015

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5-6ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΧΙΚΑ 5-6ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 5-6Μ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ(>80%) ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΡΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΟΒΙΛΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ  ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΡΙΠΑΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΣΤΑ 5ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΑΡΧΙΚΑ 5-6ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ 7-8 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 24ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2-3ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια