ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 25-26.11.2015. Έντονα φαινομενα σε Δυτικη/Βορεια Ελλαδα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ  ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΗΝ  ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ. ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1800m.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 9 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ 6ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 8-9 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ 40-50% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ. ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 10-20ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΥΕΤΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΚΑΙ 5-10ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΝΩ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40ΧΙΛΙΟΣΤΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3-4ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΑΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΔΥΣΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ. ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1800m.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ 5-6ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 8ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 6-7ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ  ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 5-6ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια