ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Eκτίμηση καιρού Δεκεμβρίου 2015.

Συμφωνα με την αναλυση που καναμε σε Μακροπροθεσμο Βαλκανικο προγνωστικο μοντελο ο καιρος του Δεκεμβριου θα προχωρησει ως εξης:
Θερμοκρασια
Η θερμοκρασια σταδιακα μεχρι και τις 13 του μηνα θα πεφτει και ετσι απο τους 14-17 βαθμους μεγιστη αυτων των ημερων θα εχουμε 6-10οC στη χωρα. Στην συνεχεια η θερμοκρασια θα ανεβει 2-4 βαθμους και με μικρες διακυμανσεις θα συνεχισει μεχρι και το τελος του χρονου. Συμπερασματικα δεν αναμενεται καποια σοβαρη ψυχρη ή θερμη εισβολη στη χωρα μας. Οι εργασιες στην υπαιθρο δεν αναμενεται να εμποδιστουν απο καποια θερμοκρασιακη μεταβολη.

Υετος
Ο υετος θα ειναι μηδαμινος μεχρι και τις 11 του μηνα. Απο τις 12 ομως και μετα κατα διαστηματα θα σημειωθουν βροχες και χιονια στα ορεινα αλλα ο μηνιαιος υετος θα βρεθει κατω απο τα κλιματικα δεδομενα. Περισσοτερες πιθανοτητες για καποιες χιονοπτωσεις σε χαμηλα υψομετρα της Βορεια χωρας υπαρχουν τις περιοδους 13-16 του μηνα και 21-23 του μηνα.
Συμπερασματικα δεν αναμενεται να εχουμε εντονες χιονοπτωσεις ή βροχοπτωσεις στη χωρα το μηνα Δεκεμβρη. Οι εργασιες στην υπαιθρο μπορουν να γινουν κανονικα εκτος βεβαια απο τις ημερες των φαινομενων.

Η εκτιμηση θα επανεξετασθει στις 15 του μηνα οταν λαβω τα νεα δεδομενα απο το Μετεωρολογικο κεντρο. Ειναι μια προσωπικη εκτιμηση και δεν επέχει θεση προγνωσης.

Προγνωσεις ανα 3 ημερες μπορειτε να διαβαζετε στο Blog αλλα και στο facebook: Vassilis Panakoglou και να μας ακουτε ζωντανα απο το στουντιο του Ok radio 104,8 καθε Δευτερα στις 18:05.

Aνάλυση πρωτογενών δεδομένων : Βασίλης Πανάκογλου

Σχόλια