Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 18-19/1/2016. Ισχυρος παγετος.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ  ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 200μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠ/ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600μ. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8-9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟ ΡΕΥΜΑ 7ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ -8 ΕΩΣ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ Ή ΜΙΚΡΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Η ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 250μ ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 300μ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 2-3 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ +3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ +3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ +1 ΕΩΣ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ -1 ΕΩΣ +2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΡΑΙΟΥ 2016 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΕΝΩ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5-6ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ 3-4ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ -13 ΕΩΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -9 ΕΩΣ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ +10ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 11ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 200μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 4-5ΜΠΟΦΟΡ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΠΟ -7 ΕΩΣ +3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΠΟ -6 ΕΩΣ +4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Σχόλια

  1. Μπραβο Βασιλη για την δουλεια που κανεις.Μαλλον επρεπε εισαι επαγγελματιας μετεορ.Σ ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου