Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 4-5.2.2016. Χειμερινο διαλειμμα.

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΝΩ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΕΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700 ΜΕ 900μ. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΟΒΟΙΩΤΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΡΟΧΩΝ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ 6ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΑΡΧΙΚΑ 7-8ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 5ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΥΚΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 2000μ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 4-5ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ~200μ, ΕΝΩ ΣΕ ΑΝΑΤ.ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΝ.ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 500-600μ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΕΝΩ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8-9ΜΠΟΦΟΡ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΤΙΚΟΙ 4ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ -4 ΕΩΣ +8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400μ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΙΣΣΑΒΟ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ, ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 5-7ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ .

Σχόλια