ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Τα καλοκαιρια αλλαξαν, τα μυαλα ομως οχι...

Το φετινο καλοκαιρι συνεχιζει το μοτιβο των τελευταιων 20ετων με την ζεστη να ειναι εντονοτερη και τα μεσημερια αλλα και τα βραδυα. Το φετινο καλοκαιρι παρουσιαστηκαν καποια μικρα διαλλειματα δροσιας που σε ενα τυπικο παλιακο καλοκαιρι σχεδον δεν θα ηταν θεμα συζητησης.
Αντιθετα φετος εγινε μεγαλος ντορος για την σταγονα που μας δροσισε μεσα στον ωκεανο της ζεστης.
Παρακατω παραθετω τις αποκλισεις του Ιουνιου του Ιουλιου και του Αυγουστου 2016 σε σχεση με κλιματικα δεδομενα προηγουμενων πολλων ετων αλλα στο τελος και με τα τελευταια θερμοτερα 16 χρονια. Τα αποτελεσματα ειναι τρομακτικα και αναρωτιεμαι ακομα για ποιο λογο δεν ανησυχουμε για το τι μπορει να γινει τα επομενα 15-20 χρονια αν αναλογιστουμε τι εγινε τα τελευταια 15-20 χρονια!!!!








Οπως φαινεται τελικα το φετινο καλοκαιρι ηταν για την Κεντρικη και Βορεια χωρα αρκετα θερμο εως πολυ θερμο ενω οσο πιο νοτια και νοτιοδυτικα η αποκλιση ηταν μεν θετικη αλλα μικροτερη. 
Οταν μαλιστα γινεται συγκριση με την τελευταια 16ετια που ηταν και η πιο θερμη εδω και 100χρονια φαινεται οτι το φετινο καλοκαιρι στα Κεντρικα και Βορεια ηταν ακομα θερμοτερο. Στα νοτια ηταν περιπου στα επιπεδα των τελευταιων 16ετων.

To καλοκαιρι 2016 ηταν για την Λαρισα το 3ο πιο θερμο απο το 1899 πισω μονο απο τα φονικα 2012 και 2007.


Σχόλια