ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Nεότερα για κυμα ψυχους 28/31/12/2016

-Στα γρηγορα...Η ψυχρη εισβολη που ερχεται στις 28-30/12 θα μας απασχολησει στο μεγαλυτερο μερος της χωρας με την μορφη μεγαλης πτωσης θερμοκρασιας και ισχυροτατου παγετου στα Ηπειρωτικα (-8/-10οC τουλαχιστον σε αναστροφικες περιοχες). Οι χιονοπτωσεις θα ειναι αξιολογες εως πολλες στις Σποραδες και την προσηνεμη στο Βορειοανατολικο ανεμο Ευβοια. Στη συνεχεια η Βοιωτια(50μ και πανω) και η Αττικη(Δυτικη αρχικα και Βορεια και Ανατολικη μετα 50-150μ και πανω). Κυκλαδες και Κρητη θα κατεβουν τα χιονια στα 400-500μ αλλα πολυ προσκαιρα. 
-Χιονοστρωσεις σε φθιωτιδα -βοιωτια και προσηνεμη Ευβοια εως τη θαλασσα, στην Αττικη απο τα 150-250μ στα βορεια και δυτικα, απο τα 300-400μ στο λεκανοπεδιο και τα Ανατολικα τμηματα.
-Θεσσαλια ενα περασματακι Τεταρτη μεσημερι απογευμα με βροχουλα και ισως να προλαβει να γινει χιονακι πολυ πολυ προσκαιρα και απο Πεμπτη ηλιοφανεια και παγετος. Στη Μαγνησια θα δουμε αν μπορεσει να χιονισει πολυ προσκαιρα κυριως στα Ανατολικα και Νοτια τμηματα την Πεμπτη.
-Για την υπολοιπη χωρα υπαρχει η ελπιδα σιγα σιγα το νεο ετος να αλλαξει η κυκλοφορια και να δωσει βροχες και χιονια στα ορεινα/ημιορεινα με καποια επιτελους χαμηλα απο τα δυτικα της χωρας.
-Ο Δεκεμβρης που διανυουμε στη Λαρισα ειναι ο πιο ανυδρος για ολη την χρονοσειρα που υπαρχουν στοιχεια(1951-2015) και θα βγει και αρκετα ψυχρος. Νομιζω οτι και στην υπολοιπη χωρα τα στοιχεια ειναι ιδια για την ξηροτητα αλλα και την ψυχροτητα του.
-Συντομα νεα καθημερινα συγκεντρωνοντας ολα τα στοιχεια απο τα μεγαλυτερα προγνωστικα μοντελα. Υπαρχουν ακομα λεπτομερειες που δεν εχουν ξεκαθαρισει για τις υποψηφιες για χιονια περιοχες της χωρας.
Καλο ξημερωμα.
Καλα Χριστουγεννα με υγεια. Χρονια πολλα σε ολους!!!

Σχόλια