Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 18-19.1.2017 Πολλα χιονια στα ορεινα και ημιορεινα απο την Θεσσαλια και βορειοτερα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ. ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400m ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΔΙΝΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ >200m. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ , ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400-600m

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 -9 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ -3 ΕΩΣ +5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400m ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600m ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. . ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7-8ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ 1/5
ΤΡΙΚΑΛΑ 0/3
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 0/4
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 0/3
ΒΟΛΟΣ 3/7
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 0/3
ΦΑΡΣΑΛΑ 1/4
ΑΓΙΑ 1/4
ΑΓΧΙΑΛΟΣ 2/6

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ . ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 60εκ ΜΕ 80εκ ΦΡΕΣΚΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΚΕΟΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ >150-200m ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 300-400m ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ. ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7-8ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΩΣ 4-5ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ -4 ΕΩΣ +5
ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ +8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΙΚΡΟΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 300-400m ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700m ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ. ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5-6 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ 2/5
ΤΡΙΚΑΛΑ 1/5
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 1/5
ΒΟΛΟΣ 3/8
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 1/4
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1/4
ΦΑΡΣΑΛΑ 2/5
ΑΓΙΑ 1/4
ΑΓΧΙΑΛΟΣ 2/7

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΑΝΕΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 50-80εκ ΦΡΕΣΚΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ.

Σχόλια