ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Σενάρια χιονιά 6-7/1/2016.

Σημαντικη κακοκαιρια με κυρια χαρακτηριστικα το δριμυ και τις χιονοπτωσεις ειναι στο δρομο για τη χωρα μας απο τις 6 Ιανουαριου και μετα. Αυτη τη στιγμη τα σεναρια ειναι δυο. 
1)Το σεναριο του ευρωπαικου μοντελου που δινει ενα περασμα ισχυρων χιονοπτωσεων στη Μακεδονια και τη Θρακη και στη συνεχεια σε καποιες προσηνεμες στον ΒΑ ρευμα περιοχες και κυριως το Αιγαιο.
2) Το σεναριο του αμερικανικου και αγγλικου μοντελου που δινει αποκοπη ψυχρης λιμνης στα Δυτικα της χωρας μας με αποτελεσμα στασιμοτητα του βαρομετρικου χαμηλου και τροφοδοτηση του με υγρες και θερμες μαζες με αποτελεσμα τις αφθονες χιονοπτωσεις στη Θεσσαλια Μακεδονια Θρακη και Ηπειρο. Αναλογα της ακριβης θεσης της ψυχρης λιμνης και κατ' επεκταση του επιφανειακου χαμηλου θα κατανεμηθουν και τα εντονοτερα φαινομενα στον Ελλαδικο χωρο. 
Η κατασταση αυριο βραδυ φαινεται να κλειδωνει τουλαχιστον για την Παρασκευη και να δινει ταση για το Σαββατο που θα δουμε αν θα ειναι μερα βλετιωσης ή μερα συνεχισης των φαινομενων. 
Το σχεδον σιγουρο ειναι το θεμα ψυχος αφου η θερμοκρασια θα βρεθει σε πραγματικα χαμηλα επιπεδα και ο ολικος παγετος(ολο το 24ωρο η θερμοκρασια θα βρισκεται κατω απο τους μηδεν βαθμους κελσιου) αυτη τη φορα ειναι σχεδον σιγουρος σε πολλες περιοχες απο την Λαμια και βορειοτερα. Αν μαλιστα επιβεβαιωθουν εντονες χιονοπτωσεις η κατασταση θα ειναι λιγο ακραια μιας και οι ελαχιστες θερμοκρασιες που θα σημειωθουν με την ξαστερια θα ειναι εντυπωσιακα χαμηλες.

Σχόλια