ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καύσωνας Ημέρα 4η...


Hμερα κορυφωσης της ζεστης στη χωρα με τη θερμοκρασια να ξεπερνα σε παρα πολλες περιοχες τους 40οC ενω σε λιγες περιοχες σημειωθηκαν και πανω απο 44οC. Aναλυτικα οι μεγιστες απο μηχανικα αεριζομενους σταθμους davis ηταν :

MOΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 45,9 
ΛΑΡΙΣΑ 45,5
ΣΠΑΡΤΗ 44,2
ΩΛΕΝΗ ΗΛΕΙΑΣ 44,2
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ 43,8
ΓΑΒΑΛΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 43,4
ΛΕΝΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 43,3
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 43,2
ΜΕΝΙΔΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 43,1
ΚΩΠΑΙΔΑ 42,9
ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 42,9
ΘΗΒΑ 42,8
ΑΡΓΟΣ 42,7
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 42,7
ΜΟΛΑΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 42,7
ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 42,5
ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 42,5

http://www.meteociel.fr/ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ , ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΑ 1550μ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΥΤΩΝ.


Στην Λαρισα ειχαμε πληρη απνοια στο αεροδρομιο ΕΜΥ με μεταβλητους ανεμους εως 7km/hr και υγρασια 20-25% με αποτελεσμα η θερμοκρασια να μην ξεπερασει τους 43,5οC. Θα μπορουσαμε να πουμε οτι ο λιβας δεν εφτασε ποτε στο σταθμο της ΕΜΥ.
Στο δικο μου σταθμο(ΑΤΑ) μεσα στην πολη 44οC με επιδραση του λιβα σε λιγες περιπτωσεις και απνοιας και η υγρασια επεσε στο 10-12%.
Στο σταθμο του ΕΑΑ συνεχες ΝΔ ρευμα 4-7km/hr και ριπη στα 19km/hr με ταπεινωση της υγρασιας στο 10% και εκτοξευση της θερμοκρασιας στους 45,5oC.

Aναλυτικα οι μεγιστες στη Θεσσαλια απο αξιοπιστους Μ.Σ ηταν :


ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Απνοια, υγρασια και στο τελος Ανατολικη αυρα στο αεροδρομιο. nhms.gr




ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ.Σημαντικη ανοδο θερμοκρασιας μετα τις 14:30 με την επικρατηση ΝΔ λιβα και την παραλληλη πτωση της υγρασιας.http://penteli.meteo.gr/stations/larissa/

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ Σταθερο ΝΔ ρευμα ασθενες με ριπες στα10-15km/hr , υγρασια στο 11% και η θερμοκρασια στα υψη.http://penteli.meteo.gr/stations/larissa/

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ Υγρασια στο ναδιρ απο τις 14:30 και μετα με το σταθερο ΝΔ ρευμα.http://penteli.meteo.gr/stations/larissa/


Να αναφερουμε οτι αργα το απογευμα που το ανατολικο ρευμα(αυρα) καταφερε να φτασει στο αεροδρομιο , στο σταθμο μου ΑΤΑ και σε ενα χωριο ΝΑ της Λαρισας με πτωση της θερμοκρασιας στα δυτικα τμηματα και το χωριο Χαρα νοτια της Λαρισας συνεχιζε το ΝΔ ρευμα με αποτελεσμα η θερμοκρασια να πεφτει πολυ πιο αργα.
Βλεπετε τις εικονες
Πρωτα εναν χαρτη με κλιμακα για να γνωριζετε που βρισκονται οι σταθμοι του Νομου Λαρισας.


ΩΡΑ 18:20 εως 18:40
Ανεμος και θερμοκρασια απο ΕΜΥ , ΕΑΑ και Χαλκη (χωριο ΝΑ της Λαρισας).
Δυτικη Λαρισα Σταθμος ΕΑΑ , ΝΔ λιβαιος ανεμος και 43βαθμοιhttp://penteli.meteo.gr/stations/larissa/.
ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Απνοια, υγρασια και στο τελος Ανατολικη αυρα στο αεροδρομιο. nhms.gr

Η δυτικη Λαρισα επηρεαζεται απο το δυτικο ρευμα απο το εσωτερικο της πεδιαδας και το αεροδρομιο απο τον ανατολικο(αυρα).http://www.hnms.gr/hnms/greek/index_html

Χαλκη , χωριο ΝΑ της Λαρισας. Επικρατηση και εδω ΑΝΑ ρευματος και απο το 44 αρι στο 41 με ανοδο υγρασιας.


ΩΡΑ 20:00-20:20

19:42 Σταθμος ΕΑΑ , ΝΔ ρευμαhttp://penteli.meteo.gr/stations/larissa/

20:02 Σταθμος ΕΑΑ , NΔ ρευμαhttp://penteli.meteo.gr/stations/larissa/

19:50 Σταθμος ΕΜΥ, Ανατολικη αυρα.http://www.hnms.gr/hnms/greek/index_html

20:15 Χαλκη Ανατολικη αυρα

19:53 Χαρα Νοτιοδυτικος λιβας

Ακομα και τωρα 20:40 o σταθμος του ΕΑΑ και η Χαρα δινουν ΝΔ ασθενες ρευμα ενω οι υπολοιπες περιοχες Ανατολικη αυρα. Βεβαια τωρα λογω δυσης ηλιου η θερμοκρασια πεφτει σε ολους τους σταθμος περισσοτερο βεβαια στα Ανατολικα τμηματα της πολης.

Σχόλια

  1. Βασίλη, η μεθοδικότητα και ο εμπεριστατωμένος και συστηματικός τρόπος με τον οποίο ασχολείσαι με τα καιρικά θέματα είναι εντυπωσιακά, σε σημείο που να αναρωτιέται κάποιος εύλογα αν πρέπει να ...πιστέψει οτι είσαι ερασιτέχνης και όχι επαγγελματίας μετεωρολόγος. Θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο και μόχθο ατελείωτο για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο. Ειναι η αληθεια οτι στο θεμα καιρος ψαχνομαι πολυ ειδικα στις μετρησεις μιας και το ''επισημο΄΄ σε μενα δεν λεει κατι. Δεν υπαρχει αλαθητο , ουτε και ''papers'' για να δικαιολογηθουν ανυπαρκτα ρεκορ. Με χαρα βλεπω οτι και στο Blog του κ.Ζιακοπουλου εχουν μεινει μακρια διαφοροι ενοχλητικοι ή και αμουστακα παιδακια που δημιουργουν προβληματα στα διαφορα φορουμ. Μακαρι να με ειχαν εκμεταλλευτει ΜΜΕ τοπικα ή να ειχα καταφερει να γινω μετεωρολογος αλλα τα χρονια δεν γυριζουν πισω. Ηταν σιγουρο οτι δεν θα με εβλεπε κανενας να βαζω το κουστουμι μου και να μιλαω μονο ''επισημα'' οταν κατι δεν θα μου κολλουσε με τιποτα.Να εισαι παντα καλα και σε ευχαριστω πολυ που τιμησες το Blog μου.

      Διαγραφή
    2. Εγώ έγραφα παλιά στην Hellas Weather. Πάνε χρόνια βέβαια, όταν η λίστα δούλευε ακόμα με το Υαhoo. Καλά ήταν εκεί, γενικά το επίπεδο ήταν εντάξει. Θυμάμαι οτι με εντυπωσίαζαν ιδιαίτερα οι αναλύσεις - προγνώσεις του Νίκου Γκίκα. Ακόμα κι αν δεν του βγαίνανε οι προβλέψεις, τα κείμενά του ήταν για μένα σεμινάρια μετεωρολογίας. Αν ήσουν στο snowreport, εκεί πράγματι κυριαρχεί κάποιες φορές ένας σχετικός ...παλιμπαιδισμός. Μετεωρολόγος μπορείς να γίνεις και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Βλέπε Σάκης Αρναούτογλου.

      Διαγραφή
    3. Δυστηχως η καλυτερη παρεα καιροφιλων που ειχε κανονες και ησυχια εγινε πολυ δημοκρατικη αφήνοντας ελευθερη την εισοδο σε καθε ψυχοπαθη/θερμολαγνο/ψυχρολαγνο με αποτελεσμα να φυγει κοσμος μεσα σε αυτους και εγω. Τωρα που ειπαν οτι θα γινει συλλογος επισημος θα ζητησω τα στοιχεια ολων των μελων και μονο αν μου δωθουν θα συμμετεχω.
      Για το snowforum μιλαμε για μπαχαλο και προσβολες πισω απο ενα πληκτρολογιο. Το οτι επιτρεπουν τον οποιονδηποτε να μπαινει με εκανε να αποφυγω και αυτη την καιρικη μερια.
      Ημουν πολυ αθωος μπαινοντας στον ιντερνετικο καιρικο κοσμο. Ατομα ομως απο το εξωτερικο και καποιοι απο εδω μου ανοιξαν τα ματια για την βρωμια και το τρολινγκ που υπαρχει ακομα και σε να χομπι!!
      Ευτυχως οι περισσοτεροι καλοι προγνωστες , μεσα σε αυτους, και ο Νικος εχουν φβ προφιλ και τον διαβαζω με προσοχη. Εκει βρηκα την ησυχια μου και επελεξα 20-30 καιρικους φιλους με ονοματεπωνυμο και με συχνη επαφη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου