ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καύσωνας Ημέρα 4η...

Συνεχιστηκαν οι υψηλες θερμοκρασιες στη Δυτικη και Νοτια χωρα αφου το Βορειοανατολικο ρευμα δεν προλαβε να φτασει εκει και οι θερμοκρασιες στα 850mbs βρισκοταν ακομα σε πολυ ψηλα επιπεδα. Η εικονα πιο κατω ειναι για σημερα 14:00 το μεσημερι με τις θερμοκρασιες στα 850mbs και αντιστοιχα σημειωμενες οι περιοχες που σημειωσαν τις μεγαλυτερες θερμοκρασιες.
Oι περιοχες που ειχαν τοπικο καταβατη ανεμο (λιβας) σημειωσαν οπως εχουμε πει 17-18οC διαφορα η θερμοκρασια του μετεωρολογικου σταθμου απο την θερμοκρασια στα 850mbs(1500m).
Αντιθετα οι περιοχες που ειχαν την μικροτερη θερμοκρασια στα 850mbs λογω του Βορειοανατολικου ανεμου σημειωσαν εως 34οC και με αποκλισεις μικροτερες (εως 16,5οC) η θερμοκρασια εδαφους με τη θερμοκρασια στα 850mbs. Ολοι οι σταθμοι και οι θερμοκρασιες τους μεσα στα δεδομενα της ανωτερης ατμοσφαιρας. Οταν μιλαμε για μηχανικα αεριζομενους σταθμους(fan-aspirated) μιλαμε για ποιοτητα και ακριβεια που θα ηθελαν ακομα και εθνικες μετεωρολογικες υπηρεσια ανα την υφηλιο.


Στη Θεσσαλια το Βορειοανατολικο ρευμα ηταν παρον ολη την ημερα κατα τη διαρκεια της νυχτας ως λιβας και κατα τη διαρκεια της ημερας ως σχετια δροσερος ανεμος. Ειναι μαλιστα εντυπωσιακο οτι η ελαχιστη θερμοκρασια σημειωνεται αυτες τις ωρες μιας και το πρωι ο ΒΑ δρουσε ως λιβας κρατωντας την θερμοκρασια κοντα στους 29 με 32οC. Ο σταθμος της ΕΜΥ που μετρα την ελαχιστη σε διαφορετικο χρονικο ανοιγμα εχει δωσει 26,8oC που ειναι μεσα στις 5 υψηλοτερες ελαχιστες απο καταβολης μετρησεων(1955). Παρακατω βλεπετε τις μεγιστες που σημειωθηκαν απο αξιοπιστους σταθμους Davis και οχι τσουρουφλισμενους προβληματικους αυτοματους της ΕΜΥ(Φιλαδελφεια, Κολυμβητηριο, Λεωνιδιο, Μαρκοπουλο, Σερρες, Κονιτσα κτλ) αλλα και παρατημενους ή και ανυπαρκτους σταθμους  ιδιωτων!!

Σχόλια