ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρική πορεία έως και τα Χριστούγεννα στην Θεσσαλία

Χιονοπτώσεις σημειώνονται απο το πρωί σε όλη την Θεσσαλία πλην παραθαλασσιων περιοχών με την θερμοκρασία να πέφτει στο εσωτερικό στους 0οC και θα παραμείνει σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα έως και αύριο το πρωί. Οι χιονοπτώσεις όπως είπαμε και από χθες θα συνεχιστούν εως και τις

απογευματινες και βραδυνές ώρες και θα είναι πιο έντονες στις περιοχες Καρδίτσας, Σοφάδων, Φαρσάλων, Πηλίου, Οθρυς και λιγότερο στις άλλες περιοχές. Η χιονοστρωση θα ειναι αξιόλογη πάνω απο τα 200-300m ενω στα πεδινά τα οποια χιονια δεν θα δημιουργησουν προβλήματα. Η συννεφιά που θα παραμείνει πυκνή εως και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι θα δινει λιγες χιονοπτωσεις στα νοτια τμηματα της Θεσσαλιας( 200-300m) και λιγες βροχες στα παραθαλασσια και τις Σποραδες. Η συννεφια δεν θα αφησει τον υδράργυρο να πέσει πολυ χαμηλά και να δημιουργήσει παγετό στα πεδινα. Οπως είπα όμως από ενα υψόμετρο 200-300m και πάνω πρεπει να υπάρχει προσοχή αφου εκει η χιονοστρωση είναι ολική σε ολες τις επιφάνειες και θα παγώσει το βράδυ.
Ο καιρός απο το μεσημέρι της Παρασκευής βελτιώνεται σε ολη την περιφέρεια και θα κυλίσει καλος εως και την Τριτη 26/12 με πολύ ηλιοφάνεια και παγετό τις πρωινές ωρες ακόμα και σε πεδινα τμηματα. Εκτιμώ οτι με την ξαστερια και το χιονοσκεπές έδαφος στα γύρω βουνα η ελάχιστη θα πεφτει στους -3 με -5οC στις πεδινές περιοχές ενώ τις μεσημεριανές θα προσπαθήσει να ανεβει την Παρασκευη στους 4-5οC , το Σάββατο στους 6-8οC . την Παραμονη στους 9-10οC ανήμερα τα Χριστούγεννα στους 11-13οC.
Οι εκδρομείς δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις ολες τις επομενες ημερες εκτος μονο απο τα ορεινά που οπως είπαμε τα χιόνια θα παγωσουν και θα παραμείνουν για καποιες μερες και ετσι καλό ειναι έχουν μαζι τους τις αντιλιοσθητικες αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Σχόλια

  1. Βασίλη, έφυγα από Λάρισα το μεσημέρι και είχε αρχίσει να το στρώνει. η πεδιάδα είχε επίσης χιόνι, ακόμη και ο δρόμος είχε πιάσει στον Πηνειό και τη Φαρκαδώνα. τα Τρίκαλα δεν είχαν τόσο. στη συνέχεια "έσβησε" και στη Λάρισα? υποθέτω πως δε θα χει μείνει τίποτα τώρα..
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νικο, Λαρισα εκανε ενα γερο ντου 2 με 4 το απογευμα και εστρωσε σκεπες και αυτοκινητα αλλα μετα εξασθενησε πολυ και τωρα σταματησε σχεδον τελειως. Τα αυτοκινητα εχουν ακομα και μολις βγεις απο Λαρισα ειναι ολα στρωμενα τα χωραφια(Τερψιθεα, ΤΕΙ, Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο). Καλη δοση πηραμε σε σχεση με το τιποτα σχεδον που φαινοταν χθες πρωι. Καλα που μυριστηκα την κατασταση αλλα αυτη με ξεπερασε και εμενα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου