ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Δελτίο χιονοπτώσεων/ χιονοστρώσεων στα ορεινά της Θεσσαλίας 12-14/1/2018

Δελτίο χιονοπτώσεων/ χιονοστρώσεων στα ορεινά της Θεσσαλίας 12-14/1/2018

Χιονοπτώσεις που προοδευτικά θα ενταθούν θα ξεκινήσουν να σημειώνονται από την Παρασκευή το απόγευμα και από τα δυτικά και νότια της περιφέρειας. Τα χιόνια θα φτάσουν τα 5 με 10 εκατοστά από ένα υψόμετρο 1100-1200m και πάνω στην Πίνδο, τον Κίσσαβο , το Πήλιο και την Όθρυ.

Το Σάββατο κρίνεται επικίνδυνο με τις χιονοπτώσεις να είναι πάρα πολύ πυκνές σε όλα τα ορεινά του διαμερίσματος . Το Πήλιο, η Όθρυ, ο Κίσσαβος ο Όλυμπος και η Πίνδος θα δεχθούν πάνω από 60 με 80 εκατοστά φρέσκου χιονιού από ένα υψόμετρο 600-700m περίπου και ψηλότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα αλλά δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα. Όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της περιφέρειας αλλά και οι ορεινοί προορισμοί (Λίμνη Πλαστήρα, Περτούλι, Πήλιο κ.α) θα έχουν ικανοποιητική ή και μεγάλη χιονόστρωση.  Θέλει προσοχή αυτή την ημέρα στις μετακινήσεις  με αυτοκίνητο οπότε οι αντιολισθητικές αλυσίδες θα είναι απαραίτητες.


Την Κυριακή έχουμε σταδιακή εξασθένηση των χιονοπτώσεων στα δυτικά και βόρεια της περιφέρειας εκτός από το Πήλιο και την Όθρυ και τοπικά και στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα όπου θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ενώ από τα 500-600m υψόμετρο και πάνω θα έχουμε χιονόστρωση 15-20 εκατοστών. Σταδιακά πάντως μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί μερικώς και σε αυτές τις περιοχές.

Βασιλειος Πανακογλου
e-meteolarissa.blogspot.gr
forecastweather.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου