ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας και Θεσσαλίας 5-6/3/2018 Βροχες μονο για μια μερα

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΕΛΛΑΔΑ
Προβλεπεται στην Αττικη, τις Κυκλαδες, την Κρητη τα Δωδεκανησα και το Ανατολικο Αιγαιο αραιες νεφωσεις που θα αυξηθουν και υπαρχει μικρη πιθανοτητα σποραδικων βροχων. Στην υπολοιπη χωρα νεφωσεις με βροχες που μετα το μεσημερι θα ενταθουν και στα δυτικα θα εκδηλωθουν και καταιγιδες. Ευνοειται η μεταφορα αφρικανικης σκονης.

Οι ανεμοι θα πνεουν  στο Ιονιο και το νοτιο Αιγαιο αρχικα νοτιοανατολικοι 5-6b αλλα θα στραφουν σε νοτιοδυτικους με την ιδια ενταση και στο Κεντρικο και Βορειο Αιγαιο ανατολικοι βορειοανατολικοι 6b.

H θερμοκρασια θα κυμανθει σε Θεσσαλια , Μακεδονια και Θρακη απο 2 εως 13οC στα υπολοιπα ηπειρωτικα απο 9 εως 23οC και στα νησια απο 12 εως 24οC.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Προβλεπεται συννεφια με ασθενεις βροχες που απο το μεσημερι και μετα θα ενταθουν. Ευνοείται η μετρια μεταφορα αφρικανικης σκονης.

Οι ανεμοι θα πνεουν ανατολικοι βορειοανατολικοι 3-4b στο εσωτερικο και 5b στα παραλια και τις Σποραδες.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει σε
Λαρισα 8/12
Τρικαλα 7/11
Καρδιτσα 7/11
Βολος 10/13
Καλαμπακα 7/10
Ελασσονα 7/10
Φαρσαλα 8/11
Αγια 8/11
Φαρκαδονα 7/12
Σποραδες 12/16
----------------------------------------------------------------------------

ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΕΛΛΑΔΑ
Προβλεπεται αρχικα στο Ιονιο, τα ηπειρωτικα και το ανατολικο Αιγαιο νεφωσεις με μπορες και στα θαλασσια καταιγιδες. Γρηγορα ο καιρος θα βελτιωθει και θα υπαρξει και ηλιοφανεια. Στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι καλυτερος με μεγαλα διαστηματα ηλιοφανειας και τοπικες νεφωσεις κατα περιοδους. Απο το απογευμα και μετα εκ νεου στο βορειο ιονιο και την βορειοδυτικη χωρα θα συννεφιασει και θα σημειωθουν ασθενεις βροχες.

Οι ανεμοι θα πνεουν νοτιοδυτικοι 5b αρχικα στρεφομενοι σε νοτιους με την ιδια ενταση αργοτερα.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα δυτικα και βορεια απο 2 εως 17οC στα υπολοιπα ηπειρωτικα απο 6 εως 22οC και στα νησια απο 11 εως 23οC.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Προβλεπεται αρχικα νεφωσεις με τοπικες μπορες αλλα ο καιρος θα βελτιωθει απο το πρωι κιολας με αρκετη ηλιοφανεια, Αργα το απογευμα θα ξανασυννεφιασει αλλα δεν αναμενεται να βρεξει.

Οι ανεμοι θα πνεουν αρχικα ασθενεις και αργοτερα νοτιοι νοτιοδυτικοι 3-4b στο εσωτερικο και 5b στα παραλια και τις Σποραδες.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει σε
Λαρισα 6/21
Τρικαλα 7/21
Καρδιτσα 6/21
Βολος 9/22
Καλαμπακα 7/20
Αγια 6/19
Φαρκαδονα 6/21
Ελασσονα 7/18
Φαρσαλα 6/20
Σποραδες 13/18

Σχόλια

  1. Άλλο ένα συστηματάκι από το οποίο εμείς εδώ κάτω δε θα πάρουμε ούτε μυρωδιά. Τίποτα φέτος εδώ, σκέτη μιζέρια. Τουλάχιστον ποτιστίκαμε αρκετά. Και σε συνδυασμό με τη ζέστη, παλεύουμε ήδη με κουνούπια και αλογόμυγες. Καλή συνέχεια Βασίλη στις προγνώσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο δυστηχως κοιταμε μονο τα χειροτερα τα τελευταια χρονια για να παιρνουμε κουραγιο. Μυγες εμφανιστηκαν και εδω και κατι λιγα κουνουπια. Χειμωνας παρωδια με πολυ νερο κατα τοπους. Καλο απογευμα Γιωργο ,να εχουμε γερο στομαχι να αντεξουμε την θερινη περιοδο που ανοιγεται μπροστα μας.

      Διαγραφή
  2. Ήρθαν χελιδόνια στην περιοχή Σοφάδων σήμερα, και απόψε έριξε μια διωρή μπόρα, ενώ συνεχίζει έως τώρα σποραδικά. Το μεσημέρι είχε λασποψιχάλες, ενώ τα βατράχια είναι μεσ' στην χαρά, τριγυρνώντας
    στην άσφαλτο και πέφτοντας θύματα των διερχόμενων οχημάτων, τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες ειναι Αντωνη, για τα χελιδονια μου ειπε και αλλο παιδι απο εδω κοντα σε ενα χωριο εξω απο την Λαρισα. Νερο και ζεστη το φετινο χειμωνα για να δουμε η ανοιξη πως θα παει.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου