ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρος για τους αγροτες 22-30/4/2018

Πολυ ζεστος καιρος θα επικρατησει εως και το τελος του μηνα σε ολη την χωρα. Οι θερμοκρασιες θα προσεγγισουν τους 26-28οC στα πεδινα ενω στις ευπαθεις στη ζεστη περιοχες της Θεσσαλιας, Ανατολικης Στερεας Ανατολικης Πελοποννησου και Κεντρικης Μακεδονιας θα αγγιξει τους 29-31οC.
Bροχες συμφωνα με την αναλυση ολων των δεδομενων δεν θα σημειωθουν στη χωρα. Μικρες πιθανοτητες υπαρχουν για τα ορεινα της Μακεδονιας της Ηπειρου και της Θεσσαλιας οπως φαινεται και στον παρακατω πινακα. Εχουμε κανει διαχωρισμο της χωρας σε 6 περιοχες και στον πινακα φαινεται η πιθανοτητα για ασθενεις βροχες σε καθε μια απο αυτες τις περιοχες. Για αξιολογες βροχες δεν υπαρχουν καθολου πιθανοτητες με τα μεχρι στιγμης δεδομενα.
Για την ιστορια μπορουμε να πουμε οτι φετινος Απριλιος εχει τα φοντα να βγει σαν ο πιο ξηρος εδω και 65χρονια αλλα και ο πιο θερμος εδω και 65 χρονια. Θα το δουμε βεβαια αυτο στο τελος οταν θα κανουμε την συνοψη με ολα τα δεδομενα απο μετεωρολογικους σταθμους.

Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.


fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Μπράβο Βασίλη,για τις τόσο χρήσιμες ενημερώσεις.
    Μέχρι πριν λίγες μέρες, οι αγρότες ήθελαν
    στεγνό καιρό για να σπείρουν, και τώρα βροχή..
    Δυστυχώς, δεν έρχονται όποτε τις θέλουμε..
    Πάμε άραγε σε "σαχαροποίηση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου