ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Aυτοματοι σταθμοι ΕΜΥ

Ο φετινος Απριλιος προσπαθει να σπασει καποια θερμοκρασιακα ρεκορ αλλα και ρεκορ λιγοτερης βροχης. Ο κ.Ζιακοπουλος αναφερεται σε ρεκορ απολυτα μεγιστης θερμοκρασιας που εχουν σημειωθει στη χωρα. Ο φετινος Απριλης δεν εσπασε καποιο απο αυτα αλλα οι συνεχεις υψηλοτερες απο τις κανονικες θερμοκρασιες θα τον φερουν κοντα στα ρεκορ μεσης μηνιαιας θερμοκρασιας.
Επισης γινεται αναφορα στην προσοχη που πρεπει να εχουμε οταν μιλαμε για ρεκορ απο το 2010-2011 και μετα για τους σταθμους της ΕΜΥ. Σε πολλες περιοχες εχουν εγκαταλειφθεί οι κλασικοι κλωβοι Stevenson μιας και δεν υπαρχει προσωπικο για να τους επανδρωσει και τοποθετηθηκαν αυτοματοι σταθμοι.
Η παρατηρηση που εγινε και απο τον κ.Ζιακοπουλο για την Ν.Φιλαδελφεια αλλα και απο εμενα για διαφορους αλλους μ.σταθμους ανα την χωρα ειναι οτι σε περιπτωσεις απνοιας και εντονης ηλιακης ακτινοβολιας μετρανε εως και 1.5oC υψηλοτερες θερμοκρασιες.

Εδω διαβαζετε την ακριβη αποτυπωση των λεγομενων του μεγαλυτερου ελληνα επαγγελματια μετεωρολογου και την πηγη για ολο το αρθρο.

Link παραπομπης



Παντα μεσα στα καιρικα πραγματα δινουμε τον σωστο παλμο των εξελιξεων

Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια