ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καλοκαιρία διαρκείας στη μέση της άνοιξης

Ο φετινος Απριλιος κανει μεγαλες προσπαθειες να βγει πολυ θερμος , ισως να απειλησει και καποια ρεκορ, αλλα και ανομβρος αφου στο μεγαλυτερο μερος της χωρας οι βροχες ειναι ελαχιστες.
Η κυκλοφορια της ατμοσφαιρας παρουσιαζει ''καλοκαιρινα΄΄ χαρακτηριστικα με εναν αντικυκλωνα( καλοκαιρια) να εχει εγκατασταθει σχεδον σε ολοκληρη την ευρωπαικη ηπειρο. Στις παρακατω εικονες βλεπουμε τον χαρτη βαρομετρικων συστηματων της 19ης Απριλιου και κατω την δορυφορικη εικονα μεσημερι της 19ης. Φαινεται ο αιθριος καιρος που απολαμβανουν ολοι οι ευρωπαιοι εκτος απο την Σκανδιναβια.
ΠΗΓΗ : ΜΕΤΕΟCIEL.FR

ΠΗΓΗ: SAT24.COM
Σημειωνονται μαλιστα υψηλες θερμοκρασιες κοντα στους 25οC σε πεδινες περιοχες της Γαλλιας, της Γερμανιας της Ιταλιας και της Ελλαδας.
Για τις επομενες ημερες ο αντικυκλωνας αυτος θα αποκτησει μεγαλυτερο βαθος και ενταση με αποτελεσμα να ειναι πολυ δυσκολο να διαλυθει και να αφησει οποιαδηποτε διαταραχη να κατεβει προς την Μεσογειο.
Η ανομβρια θα συνεχιστει και οι θερμοκρασιες θα ανεβουν στην Ελλαδα αλλα και σε αλλες περιοχες της νοτιας Ευρωπης κοντα στους 27-31οC. Αυτες οι θερμοκρασιες παραπεμπουν στα τελη Μαιου ή και αρχες Ιουνιου. Ειναι πιθανον ο μηνας να βγει πολυ θερμος , ισως και ο πιο θερμος Απριλης εδω και 65 χρονια στη χωρα μας.
Για οτι νεοτερο θα υπαρχει ενημερωση απο τα τακτικα δελτια καιρου 2-3 ημερων.

Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.


fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια