ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Kαιρός για αγρότες Θεσσαλίας 23/4 εως 2/5/2018

Η γενικοτερη ανομβρια συνεχιζεται και με τα τελευταια πιο φρεσκα προγνωστικα στοιχεια που συλλεξαμε για εσας. Σημερα κανουμε zoom στη Θεσσαλια και δειχνουμε τις περιοχες που εχουν πιθανοτητες να δεχθουν τοπικες συντομες μπορες τις επομενες 10ημερες. Πιθανοτητα για αξιολογα φαινομενα δεν υπαρχει οποτε περιοριζομαστε εστω στις ασθενεις μπορες.
Φαινεται οτι μονο τα βουνα μας στα δυτικα και βορεια του διαμερισματος εχουν πιθανοτητες να δεχονται κατα διαστηματα συντομες μπορες η και αραιες καταιγιδες.
Ολυμπος, Χασια και Πινδος θα δουν καποια φαινομενα εως και τις 27/4 αλλα οχι κατι αξιολογο.
Απο τις 28/4 φαινεται οτι καποια διαταραχουλα θα μας επηρεασει με καμψη της θερμοκρασιας αλλα οχι σημαντικη πτωση και καποια ασταθεια που στα ορεινα δειχνει ικανη να δωσει συντομες μπορες ενω μικρες πιθανοτητες υπαρχουν και για καποια πεδινα τμηματα της Λαρισας των Τρικαλων και της Καρδιτσας. Δεν δειχνει σε καμμια περιπτωση να λυνεται το θεμα ανομβρια, απλα ισως καποιες ορεινες περιοχες (κατα βαση) να παρουν μια ανασα δροσιας.
Οπως γνωριζετε για τις πρωτες 5 ημερες η εκτιμηση ειναι πολυ καλη. Για τις επομενες μερες ομως εχει μεγαλο σφαλμα και πρεπει να περιμενουμε τα νεοτερα στοιχεια.
Περιηγηθειτε στους χαρτες ανα ημερα απο 23/4 εως και 2/5 και για οτι νεοτερο ειμαστε εδω.











Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Πολύ κατατοπιστικοί και εύκολα αναγνώσιμοι οι χάρτες,
    ευχαριστούμε Βασίλη για την αξιόλογη προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι προγνωστικο οπλο εχουμε στα χερια μας Αντωνη το μεταφερω και στους αγροτες αλλα και τον υπολοιπο κοσμο που θελει να εχει μια εικονα των επομενων ημερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου