ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Kαιρός για αγρότες Θεσσαλίας 30/4 εως 8/5/2018

Οι βροχες αγνοουνται πανω απο ενα μηνα σε μεγαλο μερος της χωρας. Η κατασταση ειναι δυσκολη σε πολλες περιοχες και η παρακατω αναλυση δειχνει τις περιοχες που εχουν πιθανοτητες να δεχθουν καποιες βροχες μετριας εντασης. Λογω εποχης οι εκτιμησεις αυτες αλλαζουν πολυ ευκολα και ετσι δεν πρεπει να τις δωσετε απολυτη εμπιστοσυνη.
Μια γενικη εικονα ειναι οτι απο την Δευτερα ξεκινα μια μακρα περιοδο με αστατο καιρο κυριως στα ορεινα. Κατα διαστηματα θα σημειωνονται βροχες και καταιγιδες. Καποιες απο αυτες ειναι πιθανον να επηρεαζουν και πεδινες περιοχες της Θεσσαλιας, της Βορειας Στερεας ,της Ηπειρου, της Μακεδονιας και της Θρακης.
Η θερμοκρασια θα σημειωσει πτωση 4-5οC αλλα και παλι θα βρισκεται  πανω απο τα κανονικα για την εποχη.
Τελος αν και μακρια η ταση ειναι προς τις 7-8 Μαιου να εχουμε πιο εκτεταμενες βροχες και μπορες στη χωρα. Μιλαμε βεβαια για ταση και οχι προγνωση.
Παρακατω μπορειτε να δειτε ανα μερα τις περιοχες που συγκεντρωνουν τις περισσοτερες πιθανοτητες εκδηλωσης τοπικων βροχων και ομβρων.










Παντα μεσα στα καιρικα πραγματα δινουμε τον σωστο παλμο των εξελιξεων

Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Εύγε για ακόμα μια φορά Βασίλη, που ξεκαθαρίζεις ότι άλλο ή τάση-μικρή πιθανότητα, κι άλλο η πρόγνωση. Κάποιοι, κοντεύουν να μας δώσουν και ύψη υετού για μετά από μια βδομάδα(αν είναι δυνατόν..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aλλοι αγουροι πιτσιρικαδες, αλλοι εγωιστες , αλλοι απειροι , αλλοι ναρκισσοι. Εχει απο ολα τα ΄΄φρουτα΄΄ ο μπαχτσες της μετεωρολογιας. Το πραγμα εχει ξεφυγει αρκετα οποτε απο εδω και περα θα τους ξεφτυλιζω σε καθε ευκαιρια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου