ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Εκτιμηση περιοχων καταιγιδων για 20/5/2018

Δυσκολη προγνωστικα η σημερινη ημερα οποτε αξιζει να δωσουμε χαρτη φαινομενων για την χωρα.
Μαλιστα υπαρχει αρκετα εντονη ασταθεια που θα δωσει κατα τοπους χαλαζοπτωσεις στο εσωτερικο της ηπειρωτικης χωρας κατα βαση.
Δινουμε επιπεδο κινδυνου 2 για τις κοκκινες περιοχες ενω για τις υπολοιπες περιοχες που ειναι στο κιτρινωπο ειναι πολυ πιθανες διασπαρτες καταιγιδες με μικροτερη ομως πιθανοτητα χαλαζοπτωσεων.
Η εκτιμηση αυτη τη στιγμη ειναι για πιθανοτητα πανω απο 60-70% για χαλαζοπτωσεις στην κοκκινη περιοχη και 30% για περιοχες στην κιτρινη περιοχη. 
Στη Θεσσαλια φαινεται να συννεφιαζει το μεσημερι και το απογευμα και να σημειωνονται τοπικες καταιγιδες ακομα και σε πεδινες περιοχες μακρια απο την θαλασσα. Στα παραλια , την Μαγνησια και τις Σποραδες ο καιρος παρα την τοπικη συννεφια δεν δειχνει να αλλαζει σημαντικα. Η πιθανοτητα χαλαζοπτωσεων ειναι μετρια εως μεγαλη για περιοχες μακρια απο την θαλασσα και τα ορεινα ακομα περισσοτερο.
Η εκτιμηση μας δεν εχει αλλαξει καθολου σε σχεση με αυτη που δωσαμε την Παρασκευη μεσα απο το TV-10 Θεσσαλιας (15:15 καθε εβδομαδα).

Καλο Σαβ/κο σε ολους τους αναγνωστες του Blog που εχουν κανει την σωστη κινηση στην ενημερωση τους και τους ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα τους λογια!!

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου