ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Η καταιγίδα της ημέρας 9/5/2018

H σημερινή ημέρα συνοδεύτηκε και με χαλαζόπτωση στο νομό Λάρισας.
Μια καταιγίδα που ''γεννήθηκε'' δυτικά των Φαρσάλων ακολούθησε πορεία βόρειο βορειοανατολικη και αφού πέρασε από όλα τα στάδια της εξασθένησε και διαλύθηκε λίγο μετά την Λάρισα στην περιοχή της Γιαννούλης.
Όπως φαίνεται και στο χάρτη που δημιουργησαμε φαίνεται η πορεία της αλλά και η περιοχή της Χαράς και Χαλκιάδων όπου έπεσε χαλάζι που έστρωσε τα χωράφια ελαφρώς.
Σημειώνονται και τα χιλιοστά που έπεσαν σε μετεωρολογικους σταθμούς της περιοχής και φαίνεται ότι στη Χαρά έπεσαν πάρα πολλά χιλιοστά βροχής(40mm) σε σχέση με την Λάρισα(1 με 6mm) όπου το φαινόμενο τελείωσε.
Χαλαζοπτωσεις σημειώθηκαν και απο διάσπαρτες καταιγίδες στην Ελασσόνα και τις περιξ ορεινές περιοχές.




Η εικονα του ανιχνευτη ηλεκτρικων εκκενωσεων του ΕΜΚ Λαρισας ειναι εντυπωσιακη. Νοτια και νοτιοδυτικα της Λαρισας πληθος αστραπων και κεραυνων την ωρα ωριμανσης της καταιγιδας.
http://larisa.meteoclub.gr/thessalythunder.html

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε την νότια και ανατολική πλευρά της Θεσσαλίας με τα κίτρινο -πορτοκαλί χρώματα που υποδηλώνει την αστάθεια. Αυτή ήταν αυξημένη και μαζί με άλλους παράγοντες και δείκτες συντέλεσαν στην δημιουργία αυτής της καταιγίδας.
meteociel.fr
Τελος έχουμε και τις πρώτες εικόνες από τις τοπικές πλημμύρες και το χαλάζι που σημειώθηκαν στην περιοχή της Χαράς και των Φαρσάλων απο το ifarsala.gr


Παντα μεσα στα καιρικα πραγματα δινουμε τον σωστο παλμο των εξελιξεων

Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr


Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια