ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Kαιρός για αγρότες Θεσσαλίας 17/5 εως 25/5/2018

Ο Μαιος στις πρωτες του ημερες αλλαξε το καλοκαιρινο σκηνικο και εδωσε βροχες και καταιγιδες κατα τοπους εντονες με χαλαζοπτωσεις που δημιουργησαν και προβληματα στην αγροτικη παραγωγη. Οπως ειχαμε πει και στο καναλι TV-10 Θεσσαλιας την 12η Μαιου , ο μηνας δειχνει να συνεχιζεται αστατος με κατα περιοδους μπορες και καταιγιδες στα ορεινα που καποιες απο αυτες θα επηρεαζουν και πεδινες περιοχες. Οι χαρτες αποκλειστικης παραγωγης ειναι μετα απο αναλυση των δεδομενων των δυο μεγαλυτερων προγνωστικων μοντελων. Δινουν την πιθανοτητα για μετριας εντασης μπορες και λιγες καταιγιδες(κιτρινη αποχρωση). Οταν η αποχρωση ειναι κοκκινη τοτε ειναι αυξημενη η πιθανοτητα τα φαινομενα να ειναι εντονα και αξιολογα.
Τελος με το σημα του κεραυνου ειναι οι περιοχες που αυτη τη στιγμη με τα τελευταια στοιχεια δινουν την μεγαλυτερη πιθανοτητα καταιγιδας.
Οι θερμοκρασια θα εχουν καποια σκαμπανεβασματα αλλα σε γενικες γραμμες θα βρισκονται σε επιπεδα 2-4οC υψηλοτερα απο τα κανονικα δηλαδη στους 27-31οC.
Οπως εχουμε πει η προγνωση της ασταθειας βασιζεται σε καποιους δεικτες ασταθειας και ειναι παντα πιθανολογικη. Επισης δεν μπορουμε να κανουμε τοπικη προγνωση καταιγιδας και μπορας αφου ειναι ενα φαινομενο που δεν προβλεπεται. Πραγματικα μετα απο τοσα αρθρα που εχω γραψει και εδω αλλα και στο facebook δεν μπορω να καταλαβω προσωπικα μυνηματα που μου στελνετε για το αν θα βρεξει πχ. στον Τυρναβο, στην Αγια, στο Ζαππειο κτλ. Δεν υπαρχει απαντηση σε αυτο το ερωτημα. 

Παρακατω οι χαρτες ανα ημερα με τις ΠΙΘΑΝΕΣ περιοχες φαινομενων τις επομενες 7-9 ημερες.










Η πρόγνωση δεν είναι αστείο θέμα. Θέλει σοβαρότητα , εμπειρία και γνώση.
e-meteolarissa.blogspot.gr


Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτητης του Ερασιτεχνικου Μετεωρολογικου Κεντρου Λαρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια