ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Kαιρός για αγρότες Θεσσαλίας 23/5 εως 31/5/2018

H ασταθεια του Μαιου χωρις να δινει εκτεταμενες καταιγιδες, βροχες και ομβρους συνεχιζει να κρατει τα προσχηματα και να δροσιζει τις βραδυνες τουλαχιστον ωρες. Τα μεσημερια ομως η θερμοκρασια φτανει σε επιπεδα 3-5οC πανω απο τα κανονικα για την εποχη. 
Ας προχωρησουμε στην γενικη εικονα των επομενων ημερων εως και το τελος του μηνα για τους αγροτες, τους επαγγελματιες και τους υπολοιπους πολιτες που θελουν μια υπευθυνη αποψη.
 1ον) Θα λεγαμε οτι οι μερες που συγκεντρωνουν τις περισσοτερες πιθανοτητες ωστε να βρεξει και σε πεδινα τμηματα εστω και μετρια(πορτοκαλι αποχρωση) ειναι οι 24η , 25η , 26η και 27η Μαιου. Τις δυο πρωτες μαλιστα δειχνει να ειναι αξιολογα τα φαινομενα(κοκκινη αποχρωση).
2ον) Αξιζει να αναφερθει οτι φαινεται να βρεχει και στην Κρητη απο την 25η εως την 28η του μηνα προφανως λογω του βορειου ρευματος που θα επικρατησει και θα ριξει ελαφρως τις θερμοκρασιες. Μαλιστα την 27η φαινεται να εχει τα πιο αξιολογα φαινομενα απο ολη την χωρα.
3ον) Τα ορεινα τμηματα συνεχιζουν το σερι με τις μεσημεριανες και απογευματινες μπορες αλλες φορες σποραδικα και αλλες πιο εκτεταμενα ολες τις επομενες ημερες. Απο την 28η ομως και μετα ο φαινεται να εχουμε σημαντικο περιορισμο της ασταθειας ακομα και στα ορεινα. Πιθανον εκει στις αρχες του Ιουνη να καλοκαιριασει αλλα βεβαια ειναι παρα πολυ νωρις για να το αξιολογησουμε απο τωρα.
Τα σημαδακια τελος της αστραπης ειναι οι περιοχες που με τα τελευταια στοχεια δειχνει να βγαζει σιγουρες καταιγιδες. Αυτο βεβαια ειναι ρευστοτατο και δινεται με καθε επιφυλαξη απο το ερασιτεχνικο μας κεντρο.

















Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια