ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός για τους αγρότες 23/6 εως 30/6/2018


Τα τελευταια προγνωστικα στοιχεια που εχουμε στη διαθεση μας αναλυθηκαν εκτενως και στο μετρο του δυνατου και παρηχθησαν οι παρακατω χαρτες.
Ζεστη την Παρασκευη (33-35°C μεγιστες στις ευπαθεις περιοχες) αλλα απο το Σαββατο σημειωνεται πτωση 3-4°C. Αν επιβεβαιωθουν τα στοιχεια για νεφοσκεπη καιρο με ποτιστικες βροχες απο την Κυριακη και για 2-3 μερες τοτε η μεγιστη δεν θα ξεπερνα τους 23-26°C σε αυτες τις περιοχες.
Για την Θεσσαλια φαινεται να δεχεται αξιολογο νερο αρχικα με την δημιουργια συντομων καταιγιδων αλλα την 24η,25η και 26η και 27η του μηνα οι καταιγιδες θα απασχολουν περισσοτερο παραθαλασσιες περιοχες και τις Σποραδες ενω στο εσωτερικο θα σημειωνονται μπορες πιθανον ισχυρες αλλα χωρις πολλες ηλεκτρικες εκκενωσεις. Η θερμοκρασια θα πεσει σημαντικα και απο την Κυριακη και μετα δεν θα ξεπερασει τους 23-26°C τις μεσημεριανες ωρες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Kαποια τρεξιματα(run) παγκοσμιων προγνωστικων μοντελων εδωσαν καποια ακραια υψηλα χιλιοστα. Οπως το ειπα και σε πολλα προσωπικα μυνηματα η πιθανοτητα αυτη ειναι σχετικα μικρη για τη Θεσσαλια στην οποια μια μεση τιμη των 15-25χλς ειναι η πιο πιθανη αυτη τη στιγμη για τις πεδινες περιοχες και κοντα στα 30-50χλς σε ορεινες. 
Η κινηση της ψυχρης λιμνης στα 5500m υψομετρο θα καθορισει την κατανομη των βροχων στη χωρα. Αυτη δεν εχει ξεκαθαρισει ακομα οποτε δεν μπορουμε να μιλησουμε με ακριβεια.

Παρακατω βλεπετε την ανα ημερα περιοχικη εκτιμηση των καταιγιδων στη χωρα μας. Σε κιτρινη αποχρωση βρισκονται οι περιοχες ασταθειας με συντομες μπορες ή καταιγιδες. Σε πορτοκαλι αποχρωση οι περιοχες που με τα σημερινα στοιχεια δινουν υποψηφιοτητα για αξιολογα και κατα τοπους εντονα φαινομενα και τελος με κοκκινη αποχρωση οι περιοχες που θα δεχθουν πολλες βροχες και καταιγιδες και πιθανον να υπαρξουν πλημμυρικα φαινομενα.
Η πιθανοτητα χαλαζοπτωσεων ειναι μετρια-μεγαλη για την 25η, 26η του Ιουνη και μικρη για τις υπολοιπες ημερες.

Τα πιο φρεσκα στοιχεια στις τακτικες 2ημερες προγνωσεις που θα συνεχιστουν εως τις 5-10 Ιουλιου οποτε μετα θα σταματησω για καλοκαιρι. Θα παραμεινουν βεβαια οι εκτακτες ενημερωσεις για καυσωνες ή εντονα φαινομενα.























Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια