ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2019

H εκτίμηση βασίζεται σε δεδομένα διάφορων δεικτών παγκόσμιας κυκλοφορίας του ΜΑΙΟΥ. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την θερμοκρασία και τον υετο μας δίνουν την παρακάτω εικόνα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΩΣ 5-7ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.



ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
ΕΥΡΩΠΗ
Ο μήνας θα είναι πολύ ζεστός στην βόρεια και ανατολική Ευρώπη με θερμοκρασίες ακόμα και 3-5°C πάνω απο τα κανονικά. Αντίθετα στην  δυτική Ευρώπη οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν έως και 3°C κάτω απο τα κανονικα επίπεδα. Στο μεγαλύτερο μερος θα έχουμε βροχές και καταιγίδες πάνω απο τις κανονικες τιμες ενω μονο στην περιοχή της Αγγλίας φαίνεται να υπάρχει έλλειμμα βροχών.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο μήνας θα ξεκινήσει με υψηλές θερμοκρασίες και ισως κάποιο θερμό κύμα (36-38C). Δεν θα λείψουν βεβαία και μπόρες και καταιγίδες που θα ειναι στα κανονικα επιπεδα. Το 2ο δεκαπενθημερο ο καιρός θα ειναι πιο άστατος με αρκετές βροχές αλλα οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο θα παραμείνουν λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα. 
Γενικά ο μήνας φαίνεται να περνά με θερμοκρασία έως +0,5/+1,0°C πάνω από τις κανονικές τιμές αλλά και βροχές λιγο πάνω απο τα κανονικά επίπεδα κυρίως στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.






ΙΟΥΛΙΟΣ 2019
ΕΥΡΩΠΗ
Ο μήνας θα βρεθεί σε επίπεδα θερμοκρασίας χαμηλότερα απο τα κανονικά στην δυτική Ευρώπη και τμήμα της Μεσογείου έως και 2°C. Αντίθετα στην Σκανδιναβία αλλά και τμήματα της ανατολικής Ευρώπης θα κυμανθεί λίγο πάνω από τα κανονικά. Από θέμα βροχών η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα έχουν αρκετές βροχές πάνω απο τα κανονικά επίπεδα ενώ νοτιότερα θα υπάρχουν περίοδοι ξηρασίας και ανομβρίας.
ΕΛΛΑΔΑ
Στη χώρα μας το πρώτο δεκαπενθημερο θα χαρακτηριστει απο υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την απουσία βροχών. Δεν αποκλείεται και κάποιο θερμό κύμα μέτριας έντασης 38-42°C.
Στο υπόλοιπο μισό του μήνα οι θερμοκρασίες αν και λίγο πάνω από τις κανονικές τιμές δεν φαίνεται οτι θα σημειωθούν εξάρσεις. Επίσης η αστάθεια θα επανέλθει κάποιες λίγες ημέρες και θα δώσει σποραδικές καταιγίδες που όμως δεν θα καλύψουν το ισοζύγιο του μηνα.
Γενικά ο μήνας θα βρεθεί σε θερμοκρασίες λίγο πάνω απο τις κανονικές τιμές και θα σημειωθούν λίγες μπόρες/καταιγίδες σε σχέση με τις κανονικές τιμές.

 


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019
ΕΥΡΩΠΗ
Ο μήνας θα είναι ελαφρώς ψυχρότερος από τα κανονικά σε τμήματα της κεντρικής και νότιας Ευρώπης και λίγο θερμότερος σε τμήματα της νοτιοδυτικής και ανατολικής Ευρώπης. Απο θεμα βροχων στα βόρεια ελαφρώς βροχερότερος από τα κανονικά και σε περιοχές της κεντρικό-νότιας Ευρώπης λιγότερο από τα κανονικά. Στο μεγαλύτερο μέρος όμως θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή βροχές.
ΕΛΛΑΔΑ
Στη χώρα μας το πρώτο δεκαπενθήμερο θα χαρακτηριστει από υψηλές θερμοκρασίες και πιθανώς το τρίτο μέτριο ή και ισχυρό κύμα καύσωνα (39-42°C). Οι βροχές θα είναι γενικά λίγες και σποραδικές. Στο δεύτερο μισό του μήνα θα έχουμε έντονες εναλλαγές από υψηλές και χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις κανονικές μιας και θα σημειωθούν και μπόρες και καταιγίδες που φαίνεται να είναι στα κανονικά για την εποχή επιπεδα.
Γενικά ο μήνας θα βρεθεί θερμοκρασιακα στα κανονικά επίπεδα ενω και υετικα οι καταιγίδες του 2ου μισού θα φέρουν την μήνα σε κανονικές τιμές.


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ .

Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας.
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου