ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

ΣΥΝΟΨΗ ΄΄ΔΙΔΩΣ΄΄ για τη Θεσσαλία 10-11/12/2019

KAKOKAΙΡΙΑ ''ΔΙΔΩ'' 10-11/12/2019
Μία ακόμα φυσιολογική κακοκαιρία φθινοπωρινής υφής τελείωσε για τη χώρα μας.  Τα προβλήματα που δημιούργησε ήταν περιορισμένα τόσο σε έκταση όσο και σε σοβαρότητα.  Κυρίως έπληξε τα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας κατά κύριο λόγο από τους σφοδρούς ανέμους έντασης μέχρι και 8 με 9 μποφόρ από βορειοανατολικές διευθύνσεις.  Κατά δεύτερο  οι ποσότητες υετού που έπεσαν μιας  και τοπικά ξεπέρασαν τα 80 με 100 χιλιοστά βροχής  και στα  παραθαλάσσια αλλά και τα ορεινά τμήματα του Κισσάβου του Ολύμπου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου. 
Τέλος προβλήματα δημιουργήθηκαν και από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι μία τέτοια δύσκολη μέρα όπως τονίσαμε  εδώ και μέρες θέλησαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους αυτών των περιοχών.  Αυτές οι περιοχές έτσι κι αλλιώς είναι συνηθισμένες 2 με 3 φορές κάθε χειμώνα να πλήττονται από ανατολικούς ανέμους με καταστροφές στα παράλια καθώς και πλημμύρες.  Είναι γνωστά τα φράγματα που κάνουν για τον άνεμο στην παραλία των Νέων πΠόρων αλλά και άλλα μέτρα ασφαλείας που παίρνουν συνήθως τα παραθαλάσσια μαγαζιά σε όλο τον άξονα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας.
 Για το υπόλοιπο κομμάτι της Θεσσαλίας αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ήταν μία απλή καθημερινή φθινοπωρινή κακοκαιρία με φυσιολογικές δυνατες βροχές χωρίς προβλήματα απο θέμα ανθρωπινής απωλειας.  Λογικό ήταν τα αρκετά χιλιοστά που έπεσαν να πλημμυρίσουν και καποια χωραφια.
 Συνοπτικά να πούμε ότι άνεμοι έφτασαν τα 
50 km/hr στην Αγιά 
61 km/hr Σκιάθο 
64 km/hr στο Αστεροσκοπείο της Σκιάθου
48 km/hr στη Ζαγορά
57 km/hr στο αεροδρόμιο της Λάρισας
Oι εντάσεις αυτές  αντιπροσωπεύουν 7 με 8 μποφόρ ριπές.


Οι βροχές που έπεσαν ήταν σημαντικές σε μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας αυτό το διήμερο.
Συγκεντρώσαμε όλες τις διαθέσιμες τιμές μέσα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών  αλλά και μετεωρολογικούς σταθμούς από το site wundergound.com  και σας παρουσιάζουμε τα χιλιοστά που έπεσαν.
Κωφοι Μαγνησίας 46 mm
Αλμυρός 39mm
Βελικα Λάρισας 67 mm
Αγιά Λάρισας 150 mm
Φάρσαλα 36 mm
Βόλος Πεδίον του Άρεως 55 mm
Γόννοι Λάρισας 52mm
Ελασσόνα 23mm
Ζαγορά Πηλίου 180 mm
Καλαμπάκα 60 mm
Καρδίτσα 58mm
Λάρισα 70 mm
Λάρισα ΕΜΥ 67mm
Αγχίαλος ΕΜΥ 46mm
Λάρισα ATA 88 mm
Χάλκη Λάρισας 65mm
Μακρυνίτσα Πηλίου 135mm
Nέσσωνας Συκουρίου 35mm
Περτούλι 60 mm
Πλατανούλια Λάρισας 78mm
Σκιάθος 40 mm
Σκιαθος Ξανεμος 38mm
Σκόπελος 82 mm
Τρίκαλα 59 mm
Τα έκτακτα δελτία καιρού δεν μπορουν να χρησιμοποιούνται σε κάθε μικρή-μετρια κακοκαιρία όπως κάνει εδώ και κάποια χρόνια η ΈΜΥ αλλά και κάποιοι άσχετοι με τη μετεωρολογία ερασιτέχνες μετεωρολόγοι.  Τα έκτακτα δελτία καιρού αναφέρονται στην ένταση των φαινομένων και όχι στη χαζομάρα των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν ντε και καλά τις δύσκολες ημέρες.
 Η προγνωστική μας ομάδα θα συνεχίσει σε αυτή τη μετριοπαθή και σοβαρή αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων με απώτερο σκοπό τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωσή σας και όχι το οικονομικό όφελος που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει εδώ και τοσα χρόνια.
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια