ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας -Θεσσαλίας 14-16/12/2019 Κακοκαιρία με κανονικές θερμοκρασίες(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ-ΟΜΙΧΛΗΣ)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε περιοχές του Ιονίου,της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου Και πιθανόν στη Θράκη και  την νότια Κρήτη.

Θεσσαλία: προβλέπεται σταδιακή πύκνωση των νεφώσεων με τοπικές βροχές  που θα είναι αξιόλογες στην Πίνδο και σε περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Ελασσόνας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας θα είναι ασθενείς και σύντομες.Πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά της Πίνδου και του Ολύμπου πάνω από τα 1200-1400 μέτρα υψόμετρο περίπου.  Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν μετά το μεσημέρι από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.  Ομίχλες τις πρωινές ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας και κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.
 Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά ομίχλη και στη συνέχεια συννεφιά με τοπικές μπόρες που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν και θα σημειωθεί και η ηλιοφάνεια αργότερα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολική 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητή στα πεδινά αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 4 μποφόρ στις πεδινές περιοχές.
 Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7/14°C
Τρίκαλα 6/13°C
Καρδίτσα 5/13°C
Βόλος 9/16°C
Καλαμπάκα 5/11°C
Ελασσόνα 5/13°C
Αγιά 5/13°C
Φάρσαλα 5/13°C
Σποράδες 11/16°C
--------------------------------------------------------------------

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.
 Προβλέπεται γενικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο αρχικά στη Θράκη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και την βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Θεσσαλία:  προβλέπεται βελτιωμένος καιρός και μόνο αρχικά το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες και δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά.  Στα υπόλοιπα τμήματα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα με πολύ λίγες νεφώσεις στα βουνά το βράδυ.

Λάρισα:  προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί στα θαλάσσια έως 7 με 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ στα πεδινά τμήματα ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 3/15°C
Τρίκαλα 5/16°C
Καρδίτσα 3/16°C
Βόλος 8/17°C
Καλαμπάκα 5/16°C
Ελασσόνα 5/14°C
Αγιά 5/14°C
Φάρσαλα 4/15°C
Σποράδες 12/17°C
--------------------------------------------------------------

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019. 
Προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά τόπους στο Ιόνιο με πολύ μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.  Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν και στην Κρήτη.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος και καλός καιρός με τοπικές ομίχλες κοντά σε λίμνες και ποτάμια τις πρωινές αλλά και βραδινές ώρες.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλης γύρω από την πόλη αλλά σταδιακά θα σημειωθεί ηλιοφάνεια μέχρι και τις βραδινές ώρες όπου και πάλι δεν αποκλείεται να σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ ενώ στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία  η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα και ανάλογα της διάρκειας της ομίχλης θα κυμανθεί σε:

Λάρισα 2/13°C
Τρίκαλα 3/13°C
Καρδίτσα 2/13°C
Βόλος 6/15°C
Καλαμπάκα 3/14°C
Ελασσόνα 2/14°C
Αγιά 4/13°C
Φάρσαλα 2/13°C
Σποράδες 11/17°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr

fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια