ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/1/2020 Βοριάδες, παγετός και ηλιοφάνεια(+XAΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στην Εύβοια την Αττικοβοιωτία τις Κυκλάδες τη βόρεια Κρήτη και τις Σποράδες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ευβοίας πάνω απο τα 600m αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί έως το βράδυ. Παγετός το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης και πιθανόν της Θεσσαλίας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με  με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που μόνο τις Πρωινές ώρες θα είναι  αυξημένες στις Σποράδες. Οριακός παγετός νωρίς το πρωί και το βράδυ.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις τις Πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια αργότερα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση στα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ ενώ στην πεδιάδα και τις ορεινές περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί 2 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα  με οριακό παγετό το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε
Λάρισα -2/10°C
Τρίκαλα -1/10°C
Καρδίτσα -2/10°C
Βόλος 2/10°C
Καλαμπάκα -1/10°C
Ελασσόνα -3/9°C
Αγιά -1/9°C
Φάρσαλα -2/9°C
Σποράδες 6/9°C
------------------------------------------------------
 Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις άνευ σημασίας στα νησιά του Αιγαίου και στη βόρεια Κρήτη. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό της πεδιάδας.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με παγετό το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε
Λάρισα -3/10°C
Τρίκαλα -2/11°C
Καρδίτσα -3/11°C
Βόλος 0/10°C
Καλαμπάκα -2/11°C
Ελασσόνα -4/10°C
Αγιά -2/10°C
Φάρσαλα -4/10°C
Σποράδες 6/10°C
---------------------------------------------------------------
 Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να επικρατούν  τοπικές νεφώσεις σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας της κεντρικής Μακεδονίας των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης όπως και στην ανατολική Πελοπόννησο και αργά το βράδυ δεν αποκλείεται στην περιοχή της Χαλκιδικής της Ευβοίας και στην ανατολική Μαγνησία να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ στο ανατολικό Πήλιο.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις που πιθανόν να αυξηθούν από το απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και θα εξασθενήσουν από αργά το βράδυ στρεφόμενοι σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς. Στα πεδινά τμήματα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και πιθανόν για λίγο τις μεσημεριανές ώρες και 5 αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με παγετό το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί σε
Λάρισα -4/12°C
Τρίκαλα -3/12°C
Καρδίτσα -3/12°C
Βόλος 3/13°C
Καλαμπάκα 0/12°C
Ελασσόνα -3/11°C
Αγιά -2/11°C
Φάρσαλα -3/13°C
Σποράδες 8/12°C
Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας: Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια