ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/6/2020 Η αστάθεια παραμένει(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020.
  Προβλέπεται στην Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν σε περιοχές όπως η Λήμνος η Μυτιλήνη και τα Δωδεκάνησα να είναι έντονες έως και τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι και το μεσημέρι αλλά στη συνέχεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ακόμα και σε πεδινές περιοχές μικρής διάρκειας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες αλλά ο καιρός το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν αρχικά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και η αστάθεια θα δώσει σποραδικές βροχές και καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.
 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σύντομη μπόρα η καταιγίδα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί από τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσουν τα 4 μποφόρ στα πεδινά αλλά και παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 12/24°C
Τρίκαλα 12/24°C
Καρδίτσα 12/24°C
Βόλος 14/24°C
Καλαμπάκα 12/23°C
Ελασσόνα 11/22°C
Αγιά 12/22°C
Φάρσαλα 11/23°C
Σποράδες 15/20°C
---------------------------------------------------
Τρίτη 2 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Αιγαίου άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες τι και λίγες καταιγίδες αλλά ο καιρός προς το απόγευμα και μετά σταδιακά θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες μικρής διάρκειας. Στις Σποράδες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες με βελτίωση αργότερα.
Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης  μπόρας.
  οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα στα πεδινά τμήματα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11/25°C
Τρίκαλα 11/26°C
Καρδίτσα 11/26°C
Βόλος 13/24°C
Καλαμπάκα 10/24°C
Ελασσόνα 10/24°C
Αγιά 11/23°C
Φάρσαλα 10/24°C
Σποράδες 15/21°C
-----------------------------------------------------
Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και μέχρι και αργά το βράδυ θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις ορεινές περιοχές της Πίνδου αργά το βράδυ. Μικρή πιθανότητα κάποιες από αυτές να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας.
Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νοτιοδυτικοί στα πεδινά 3 με 4 μποφόρ και νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση στα θαλάσσια τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 14/26°C
Τρίκαλα 14/26°C
Καρδίτσα 14/26°C
Βόλος 13/25°C
Καλαμπάκα 10/25°C
Ελασσόνα 10/24°C
Αγιά 11/24°C
Φάρσαλα 10/25°C
Σποράδες 15/23°C

ΠΗΓΗ :nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια