- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Καλημέρα σε όλους.
Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα προκαλεί ήδη στη δυτική και βόρεια χώρα τοπικές καταιγίδες οι οποίες σταδιακά τις επόμενες 12 με 18 ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του Ιονίου ,της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας ,της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και πιθανόν, της Θράκης των Σποράδων, της Εύβοιας και νησιών του Βορείου Αιγαίου.
Όπως βλέπετε στις 3 επόμενες εικόνες βλέπουμε στην στάθμη των 850hPa το ψυχρό μέτωπο το οποίο θα διέλθει της χώρας τις αμέσως επόμενες ώρες ενώ τις απογευματινές ώρες θα βρίσκεται περίπου στην περιοχή της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς.
Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε και συνοπτική κατάσταση στη στάθμη των 700hPa στην οποία το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού να βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία εξού και αυτή η περιοχή θα έχει τα περισσότερα φαινόμενα ενώ είναι εμφανής και η trough(διακεκομμένη γραμμή) και οποία θα επηρεάσει τις γνωστές περιοχές από το βόρειο Ιόνιο στη Θεσσαλία ,τη Μακεδονία μεταφερόμενη αργότερα και λίγο νοτιότερα.
Στην τρίτη εικόνα βλέπουμε τη συνοπτική κατάσταση στα 500hPa όπου το βαρομετρικό χαμηλό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο βόρειο Ιόνιο και την Αλβανία θα διαλυθεί και θα υπάρξει ανάπτυξη trough(διακεκομμένη γραμμή).
Μέχρι στιγμής κατάσταση από τον δορυφόρο του sat24.com είναι η ακόλουθη με το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα να έχουν σποραδικές καταιγίδες ενώ κάποιες ξεκίνησαν να αναπτύσσονται και στη Μακεδονία.
Είναι μία πολύπλοκη κατάσταση με αρκετά μεγάλα ποσά αστάθειας και σημαντικά ποσά υγρασίας σε όλη τη στήλη της τροπόσφαιρας. Ολα τα στοιχεία και σήμερα συνηγορούν στον επόμενο χάρτη που δείχνει τις περιοχές με τα χιλιοστά βροχής στη χώρα μας.
Έχουμε την δυνατότητα να απομονώνουμε τις περιοχές της χώρας που θα σημειώνονται συγκεκριμένα ποσά χιλιοστών και πάνω και έτσι βλέπουμε στην πρώτη εικόνα ότι το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα δεχτεί πάνω από 10 χιλιοστά βροχής.Στο επόμενο βλέπουμε τις περιοχές πάνω από 20 χιλιοστά θα δούμε ότι αυτές που καλύπτουν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά όπως και στις Σποράδες.
Στη συνέχεια αν προχωρήσουμε στις περιοχές που θα σημειωθούν άνω των 30 mm βρίσκονται περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ,παραλιών Θεσσαλίας και βόρεια Στερεά.
Τελος βλέπουμε τις περιοχές που θα δεχτούν πάνω από 50 χιλιοστά με το επίκεντρο της κακοκαιρίας όπως είδαμε και στο χάρτη των 700hPa θα είναι η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας όπου εκεί φαίνεται να σημειώνονται και τα περισσότερα χιλιοστά στη χώρα.
ZYGRIB , NASA.GOV
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like
Σχόλια
Έρευνα της JP Morgan έδειξε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σχεδόν σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ. Και μερικοί το πάνε και πιο μακριά, υποστηρίζοντας ότι ακόμα κι εκεί που επιβλήθηκε νωρίς η καραντίνα, δεν περιόρισε στην πραγματικότητα τους θανάτους.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://twitter.com/ClayTravis/status/1263177159335653382
Βαγγέλης Σπανός