ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-15/7/2020 Κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται  καλός καιρός αλλά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές έως και Τις απογευματινές ώρες.  Υπάρχει πιθανότητα στα  στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με σημειωθούν τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιθανόν λίγο πιο πυκνές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα στην Πίνδο να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ. Στα πεδινά τμήματα θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί και από το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί σε
Λάρισα 20/32°C
Τρίκαλα 20/32°C
Καρδίτσα 20/32°C
Βόλος 22/32°C
Καλαμπάκα 19/31°C
Ελασσόνα 18/31°C
Αγιά 19/31°C
Φάρσαλα 18/32°C
Σποράδες 23/29°C
--------------------------------------------------------------
Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας σποραδικές μπόρες από το βράδυ θα σταματήσουν.
 Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και στην Πίνδο θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες που το βράδυ θα σταματήσουν.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το απόγευμα και 3 με 4 μποφόρ στις πεδινές περιοχές.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 20/29°C
Τρίκαλα 20/29°C
Καρδίτσα 20/29°C
Βόλος 22/28°C
Καλαμπάκα 19/28°C
Ελασσόνα 18/28°C
Αγιά 19/27°C
Φάρσαλα 18/28°C
Σποράδες 22/26°C
------------------------------------------------------------
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στις ορεινές κυρίως περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 2-3 στα πεδινά.
 Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/32°C
Τρίκαλα 18/32°C
Καρδίτσα 18/32°C
Βόλος 21/31°C
Καλαμπάκα 18/31°C
Ελασσόνα 17/30°C
Αγιά 17/30°C
Φάρσαλα 17/31°C
Σποράδες 23/27°C
ΠΗΓΗ :nasa.gov

Η προγνωστική ομάδα Θεσσαλίας θα σταματήσει τις τακτικές προγνώσεις καιρού για κάποιο διάστημα για διακοπές.  Σας εύχεται καλό καλοκαίρι με υγεία και τα λέμε και πάλι από Σεπτέμβριο  ανανεωμένοι και με  πολλές εκπλήξεις.

Σχόλια

  1. O πιο σοβαρά ασθενής με Covid 19 στο Βιετνάμ, ένας Βρετανός πιλότος, που έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο, πήρε εξιτήριο τελικά από το νοσοκομείο το Σάββατο 11/7 και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από μία δραματική ανάρρωση, που τράβηξε τα βλέμματα σχεδόν όλων των κατοίκων της ασιατικής χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters. H περίπτωση του Stephen Cameron, ενός πιλότου των Vietnam Airlines, έγινε σύμβολο της επιτυχημένης διαχείρισης της επιδημίας από το Βιετνάμ που με στοχευμένους διαγνωστικούς ελέγχους και επιθετικά προγράμματα καραντίνας κατάφερε να έχει μόλις 370 κρούσματα και ούτε έναν θάνατο από κορωνοϊό.

    "Οι πιθανότητες ήταν να μην τα καταφέρω, οπότε δεν έχω παρά να ευχαριστήσω τους πάντες εδώ για ό,τι έκαναν" δήλωσε ο Cameron ενώ έβγαινε με αναπηρικό καροτσάκι από το νοσοκομείο και με τους γιατρούς γύρω του να κρατούν λουλούδια. Ο 43χρονος πιλότος που νοσηλεύτηκε τρεις μέρες μετά την πρώτη του πτήση με τις Vietnam Airlines και μάλλον κόλλησε τον ιό σε ένα μπαρ στο Χο Τσι Μινχ, έφτασε στο σημείο να λειτουργούν οι πνεύμονές του κατά 10%. Κι ενώ η πλειοψηφία των ασθενών με Covid 19 είχε ήδη θεραπευτεί στο Βιετνάμ, η είδηση ότι η χώρα είναι πολύ κοντά στο να καταγράψει τον πρώτο της θάνατο από κορωνοϊό, έφερε ένα πανεθνικό κύμα συμπαράστασης, με δεκάδες ανθρώπους να συρρέουν στο νοσοκομείο για να δωρίσουν τον πνεύμονά τους.

    Οι γιατροί απέρριπταν τους εθελοντές - δότες, καθώς δωρεά πνεύμονα μπορεί να γίνει μόνο από εγκεφαλικά νεκρό άτομο. Έτσι κι αλλιώς δεν χρειάστηκε, αφού από τον Ιούνιο η κατάσταση του Cameron βελτιώθηκε και σταδιακά βγήκε και από τη μηχανική υποστήριξη. Το Βιετνάμ ξόδεψε πάνω από 200 χιλ. δολ. για τη θεραπεία του Cameron, τον οποίο οι γιατροί θα συνοδέψουν στην ειδική πτήση που θα τον μεταφέρει στη Βρετανία. Ο ίδιος υπόσχεται ότι όταν η σωματική του κατάσταση το επιτρέψει, θα επιστρέψει, αφού "είμαι ακόμα πιλότος, απλά η άδειά μου έληξε".
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-vietnam-pilot/virus-free-uk-pilot-symbol-of-vietnams-pandemic-success-to-return-home-idUSKCN24C09K?il=0

    Πάντως, ενώ τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί, οι θάνατοι έχουν μειωθεί στο 1/3 σε σχέση με την άνοιξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι γίνονται πλέον πολλά περισσότερα τεστ, οπότε εντοπίζεται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την άνοιξη και κατ' επέκταση και η θνητότητα εμφανίζεται μειωμένη και πιο κοντά στα πραγματικά της επίπεδα. Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο ιός έχει εξασθενήσει και πολλοί περισσότεροι ότι μας βοηθάει, ειδικά την Ελλάδα, το κλίμα και το καλοκαίρι.

    Να μην παραλείψω και την εκτίμηση της Deutsche Bank που ξιφουλκεί κατά της καραντίνας και προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα. Κι εκεί που έλεγα από μέσα μου δεν μπορεί θα πέσουν και μία φορά μέσα οι Γερμανοί, μου χαλάει την Κυριακή και η υποβρύχια γερμανική μηχανή. Τουλάχιστον πρόλαβα να απαθανατίσω τρεις μουρμούρες και ήμουν και τυχερός γιατί ήταν σε κάτι ποσειδωνίες, ενώ συνήθως βόσκουν στην άμμο του πυθμένα και δεν φαίνονται καλά στις φωτογραφίες. Από τον τρόπο που μασάνε τα κοχυλάκια και τις μικρές αχιβάδες που βρίσκουν κάτω από την καρβουνόσκονη του βυθού, έχουν πάρει και το όνομά τους, γιατί είναι σαν να μουρμουράνε.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλές διακοπές να έχετε όλοι να περάσετε καλά με υγεία πάνω από όλα!!Θα περιμένουμε τις εκπλήξεις σας!! Καλό καλοκαίρι!! Ευγενία Κόρινθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ Ευγενια!! Ξεκουραση , ανανεωση blog και ερχονται και αλλα. Καλα να περασεις και εσυ.

      Διαγραφή
  3. Καλες διακοπές
    Καλη ξεκούραση εύχομαι
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου