ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 13-19/7/2020 (XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν  βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά για λίγο και 8 μποφόρ με εξασθένηση μικρή από το βράδυ.
 Η θερμοκρασία στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Πίνδο όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
---------------------------------------------------
 Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στις ορεινές περιοχές που το βράδυ θα σταματήσουν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοι στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ και βορειοδυτικοί 5 μποφόρ στο Ιόνιο με εξασθένηση.
 Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 28 και τοπικά στα δυτικά 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες στην Πίνδο τα Χασιά και τον Όλυμπο  και πιθανόν στην Οθρυς.
---------------------------------------------------
 Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται κυρίως στην Πίνδο να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα της Ηπείρου.
  Οι άνεμοι θα πνέουν πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση και βορειοδυτικοί ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά  θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας το 15 έως 32 και πιθανόν 33 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα και δεν αποκλείεται στην Πίνδο για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
-------------------------------------------------
 Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια 6 και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 32 και στα ανατολικά ηπειρώτικα τμήματα 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.
-------------------------------------------------
 Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία αλλά και τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και πιθανόν της Θράκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ και στα νότια έως 6 και νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 33 και πιθανόν στα ανατολικά ηπειρώτικα τμήματα 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βουνά που το βράδυ θα σταματήσουν.
---------------------------------------------------------
 Σάββατο 18 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται στη Μακεδονία άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες αλλά και ανοίγματα στον καιρό. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της υπόλοιπης Στερεάς και της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.  Υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νότιοι στην υπόλοιπη χώρα 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας αν το 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας καθώς και στα ορεινά της Μαγνησίας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί
----------------------------------------------------------------
 Κυριακή 19 Ιουλίου 2020.
  Προβλέπεται στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τις Σποράδες και τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου νεφώσεις μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το Νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί δυτικοί 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 32  και στα ανατολικά τμήματα πιθανόν 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και τις Σποράδες να σημειωθούν λίγες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

ΠΗΓΗ :nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Σχεδόν ένας στους εννέα ανθρώπους υποσιτίζεται συστηματικά και το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί, εξαιτίας της μεσαιωνικής καραντίνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ, που δημοσιεύει η Liberation. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, 690 εκ. άνθρωποι βίωσαν πείνα το 2019, δηλαδή, το 8,9% του παγκόσμιου πληθυσμού. Μάλιστα, ήταν κατά 10 εκ. περισσότεροι από το 2018 και +60 εκ. από το 2014. Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, η παγκόσμια ύφεση - απόρροια των lockdown για τον κορωνοϊό - μπορεί να έχει ως συνέπεια να βιώσουν πείνα 83 με 132 εκ. περισσότεροι άνθρωποι το 2020.
    https://www.liberation.fr/direct/element/la-faim-dans-le-monde-saggrave-sombres-perspectives-en-2020-selon-lonu_116282/

    Αυτά πρέπει να βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι και να καταλάβουν ότι θα γίνουν αναξιόπιστοι αν συνεχίσουν να επιμένουν μόνο σε αστυνομικά μέτρα. Όσο για τα ΜΜΕ, θα χάσουν και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας τους. Και αυτό δεν είναι μόνο δική μου αίσθηση, τους το γράφει και ο πνευμονολόγος Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

    Αντιγράφω από την ανάρτησή του:

    Μερικές ταπεινές συστάσεις για αξιόπιστη ενημέρωση για την πανδημία στις καλοκαιρινές διακοπές μας !

    1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    Δεν κοιτάμε τον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων, αλλά τα "σκληρά" δεδομένα όπως τον αριθμό των διασωληνωμένων. Είναι αξιόπιστος δείκτης βαρύτητας της νόσου και επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας. Ας θυμηθούμε ότι όσο ψάχνουμε, βρίσκουμε.

    2. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
    α. Προτείνω στην καθημερινή ενημέρωση να περιλαμβάνεται μόνο το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο των ελέγχων για το ίδιο χρονικό διάστημα. Είναι ίσως ο πιο αξιόπιστος δείκτης της πορείας της νόσου σε μια περιοχή.

    β.Για την ενημέρωση όλων μας με πληροφορίες για το κοινό, χρησιμοποιείστε τα μέσα κοινωνικής επικοινωνίας και σίγουρα τις μηχανές αναζήτησης. Μία ευδιάκριτη σχετική ενημέρωση όταν τα ανοίγουμε, στοιχίζει λίγο και διαβάζεται πολύ.

    3. ΠΡΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    Αποφύγετε τους φοβικούς πάνσοφους ή ολίγον ειδικούς επιστήμονες. Αυξάνεται η ακροαματικότητα , χάνεται όμως η αξιοπιστία.

    Και ένα ακόμα σχόλιο του κ. Γουργουλιάνη από λίγο παλιότερη ανάρτησή του στις 8 Ιουνίου.

    "Σήμερα είναι πλέον σαφές ότι ο νέος ιός δεν απειλεί σχεδόν καθόλου παιδιά και νέους ενήλικες, ενώ η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος είναι τουλάχιστον 10 φορές μικρότερη από την αρχική εκτίμηση, και 3 φορές μεγαλύτερη από τη γρίπη αποκλειστικά όμως σε υπερήλικες. Το γενικευμένο κλείσιμο που ήταν αναγκαία αμυντική στρατηγική στην αρχή της πανδημίας, είναι υπερβολή όταν επαναλαμβάνεται δίκην τιμωρίας , ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες του Ελληνικού καλοκαιριού".

    Την πρώτη βουτιά με το κεφάλι από τα ύψους σχεδόν 2μ. άσπρα βράχια έκανα, εξάλλου, για φέτος το καλοκαίρι, αφού μετά από μήνες κολύμπησα από την άλλη πλευρά στη δαντελένια ακρογιαλιά. Μαζεύοντας και μερικά πλαστικά, αλλά και μία προστατευτική μάσκα από τα κρυστάλλινα νερά με τον βοριά. Σε μία ακόμα δροσερή μέρα του Ιουλίου, με τη θερμοκρασία σταθερά κάτω από τους 30 βαθμούς στο Θυμάρι και σε όλη τη νότια Αττική. Τα ανυπόφορα και καυτά καλοκαίρια, που προβλέπονταν τις προηγούμενες δεκαετίες δεν ήρθαν ποτέ.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου