ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει 16-17/7/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

16-17/7/2020
Καλός καιρός θα επικρατήσει το επόμενο διήμερο στη χώρα κυρίως τις πεδινές περιοχές και τις παραθαλάσσιες.  Οι βοριάδες μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν τα έξι μποφόρ και η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά μέσο όρο θα κυμαίνεται στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.
 Όπως βλέπετε και στους αποκλειστικούς χάρτες μας τοπικές μπόρες ή καταιγίδες θα σημειωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας ,της Μακεδονίας, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
 Στο δεύτερο χάρτη φαίνεται και η ένταση των φαινομένων τα οποία φαίνεται στα βουνά μας να είναι αξιόλογες το επόμενο διήμερο.
 Τέλος βλέπουμε σε zoom  τη Θεσσαλία όπου και εδώ τα φαινόμενα  επηρεάσουν τα βουνά του Ολύμπου του Κισσάβου και την Πίνδο κατά κύριο λόγο και λιγότερο  την Όθρυς αλλά και τα Χασια όπου υπάρχει απλά πιθανότητα για λίγες  μπόρες. 
 Τέλος υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες μπόρες και στα ορεινά της Κέρκυρας και της Κεφαλλονιάς.
Για το νομό Αττικής δεν θα σημειωθούν καθόλου φαινόμενα ούτε καν στις ορεινές περιοχές.
Για το νομό Θεσσαλονίκης αντίθετα θα υπάρχει αστάθεια και τις 2 μέρες στα ορεινά κυρίως τμήματα αλλά και στα ορεινά της Χαλκιδικής ενώ κάποιες λίγες μεμονωμένες μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε πεδινά τμήματα πλησίον της πόλης.


Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια