ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Έκτακτη ενημέρωση για 17/7/2020 με νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Έκτακτη ενημέρωση.
 Λίγο πιο ενισχυμένη φαίνεται η αστάθεια που θα έχουμε αύριο Παρασκευή στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.
 Όπως βλέπετε  στους χάρτες που αναρτούμε αποκλειστικά για εσάς φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας να δέχεται κάποιες μπόρες έως πιθανόν ακόμα και τα παραθαλάσσια τμήματα.  Όσο πιο μακριά βέβαια από τη θάλασσα τόσο πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα και πιθανόν έντονα.
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας αυτό που άλλαξε είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες μπόρες και σε πεδινές περιοχές κυρίως των Τρικάλων της Καρδίτσας και των βορείων τμημάτων του νομού Λάρισας μικρής όμως έντασης και διαρκείας.  Αντίθετα στις ορεινές κυρίως περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
 Για την περιοχή της Ηπείρου επίσης φαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα όσο πιο μακριά από τη θάλασσα είμαστε.
 Τέλος για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου όπως βλέπετε στο τελευταίο χάρτη οτι περιοχές μακριά από τη θάλασσα και εδώ πιθανόν να δεχτούν κάποια φαινόμενα όπως η Λαμία, η Λειβαδιά για παράδειγμα η και το Αγρίνιο.  Επίσης πόλεις όπως η Τρίπολη θεωρείται σίγουρο ότι θα έχει καταιγίδα καθώς και τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης Πελοποννήσου.
 Για την περιοχή της Αττικής φαίνεται ότι θα  εκδηλωθούν κάποιες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα του νόμου.
 Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και μπόρες οι οποίες οσο πιο μακριά από τα παράλια τόσο πιο αξιόλογες και έντονες θα είναι.  Υπάρχει σημαντική πιθανότητα και στην πόλη να σημειωθεί πρόσκαιρη σύντομη μπόρα.
Όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές η αστάθεια την καλοκαιρινή περίοδο φαίνεται περίπου ένα 24ωρο πριν εκδηλωθεί. 
Για αυτό είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε όσο γίνεται γρηγορότερα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που είναι αποκλειστικά και τα έχουμε μόνο εμείς για να σας τα προσφέρουμε.
Καλό βράδυ σε όλους!!
Βασίλης Πανάκογλου
Γεωπόνος και ερασιτέχνης μετεωρολόγος




Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε Βασίλη για την ενημέρωση!!Να είσαι πάντα καλά!! Καλή συνέχεια.. Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτό που συνέβη με την επιδημία του κορωνοϊού ήταν ότι έπηξε το σύστημα. Πανικοβλήθηκαν οι κυβερνήσεις παγκοσμίως, δηλαδή, δεν ήξεραν τι να κάνουν και προχώρησαν σε σπασμωδικές, αναποτελεσματικές, παρωχημένες και καταστροφικές ως επί το πλείστον κινήσεις. Μία ακόμα θα είναι η σφαγή περίπου 100 χιλιάδων μινκ στην Ισπανία, επειδή βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, όπως αναφέρει το Skynews. Μικρό το κακό θα πει κάποιος, αφού τα μινκ εκτρέφονται για τη γούνα τους - για να ικανοποιηθεί, δηλαδή, η ανθρώπινη ματαιοδοξία - και η μοίρα τους είναι έτσι κι αλλιώς προδιαγεγραμμένη.

    Η πρώτη απόφαση πριν από μερικές εβδομάδες ήταν, ωστόσο, να απομονωθούν τα συμπαθητικά θηλαστικά, που μοιάζουν με τις νυφίτσες και τα κουνάβια και εκτρέφονταν σε φάρμα της Αραγωνίας, περίπου 125 μίλια ανατολικά της Μαδρίτης. Η απόφαση άλλαξε, όμως, όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό εφτά εργαζόμενοι στη φάρμα, συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας του ιδιοκτήτη, αλλά και το 80% των 93 χιλιάδων μινκ. Η φάρμα θα πάρει αποζημίωση για τη σφαγή των ζώων, που δεν αναπτύσσουν συμπτώματα, ωστόσο, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους. Κρούσματα σε μινκ είχαν διαπιστωθεί και στη Δανία, όπου υπάρχουν και τα περισσότερα εκτροφεία τους στον κόσμο, αλλά και στην Ολλανδία, όπου σφαγιάστηκαν χιλιάδες και εκεί.

    Άραγε, αν διαπίστωναν οι άνθρωποι ότι όλα τα ζώα μεταδίδουν τον κορωνοϊό, δεν θα άφηναν κανένα πάνω στον πλανήτη; Δυστυχώς αυτός ο αδικαιολόγητος πανικός που υπάρχει για μία μέτρια προς ήπια ασθένεια όπως η Covid 19 θα οδηγήσει ακόμα σε πολλά δεινά. Ο πανικός είναι που φταίει, όχι ο κορωνοϊός. Όσον αφορά, εξάλλου, τα πανηγύρια δεν έχει απαγορευτεί το εμπορικό κομμάτι τους. Τα γλέντια και οι χοροί απαγορεύτηκαν, αλλά στην εκκλησία ο κόσμος πηγαίνει κανονικά και επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ και οι πάγκοι στήνονταν στην Αγία Μαρίνα από το πρωί την Παρασκευή. Τα είδα όλα αυτά πηγαίνοντας για Θυμάρι, όπου κάτι έπαθε η μία γάτα και τη μετέφεραν στη φιλοζωική.

    Περιμένοντας, μαγείρεψα το φαγητό, μάζεψα και το πλυντήριο και πήγα βόλτα τα σκυλιά. Στο δρόμο μας επιτέθηκαν άλλα δύο αδέσποτα, αλλά ο αρχηγός της αγέλης απλά κοίταζε χαλαρός ως συνήθως. Μετά η Κανέλα προκάλεσε κι ένα φιλήσυχο λυκόσκυλο, που είναι σαν αρκούδα, ενώ η Λίζα έτρεχε να κρυφτεί. Όλα αυτά αποδεικνύουν φυσικά ότι δεν κάνει ζέστη για να είναι τα σκυλιά τόσο δραστήρια μεσημεριάτικα. Άλλωστε, γύρισε πάλι σε βοριά και ήταν πεντακάθαρα και τα νερά, παρά τα όποια σκουπίδια στο απέραντο γαλάζιο και τη δαντελένια ακρογιαλιά.
    https://news.sky.com/story/coronavirus-nearly-100-000-mink-to-be-culled-after-outbreak-on-spanish-farm-12030251
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου